facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Right to the Top

Bookmark

Data

Released Siječanj 2017
Format Albumi
Vrsta Hard rock
Dodano Srijeda, 11 Travanj 2018
Žanr Rock
Broj diskova 1
Edition date Siječanj 2017
Država Njemačka
Etiketa Enghardt Media
Tags Endfield

Review

Endfield je njemački hard rock band iz Bavarske. Osnovani davne 200g. od strane pjevača Glyn Brookmana (V. Britanija) i gitarista Svena Hankea. Na početku su djelovali kao cover band no onda su napisali materijal za debut album Right to the top. Ostaje nejasno kako je nastala višegodišnja rupa između nastanka materijala i izlaska prvijenca no čudni su putovi glazbeni.

Kako bilo, prvi album "Right to the top" je izašao 2017. godine za Music Buy Mall / Cargo Records.

Glazba Endfield pitki je hard pop-rock. Mainstream, harmoničan i radio friendly. Produkcija vrlo dobra, možda na trenutke za moj ukus i predobra ali ipak je to AOR mainstream rock, pa i produkcija i treba takva biti. 

Vokal Glyna Brookmana ima zanimljiv raspon tako da u pjesmama može varirati od visokih tonova do dubokih baritona ovisno u kojem je raspoloženju pjesma. Ritam sekcija, gitare te klavijature, sve na zavidnom nivou.  Album funkcionira kao cjelina, nema posebno izražene hit pjesme no kao mog osobnog favorita naveo bi pjesmu "Angel".

Ova glazba sigurno neće pronaći mnogo poklonika u mlađim generacijama no siguran sam da za prave ljubitelje AOR rocka osamdesetih ovaj album će biti itekako zanimljiv. 

 

Dejan Đukić

Hits 2084

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma