A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Happier Than Ever

Bookmark

Data

Released Srpanj 2021
Format Albumi
Vrsta Pop / Alternative Singer/Songwriter / Indie Electronic
Dodano Srijeda, 04 Kolovoz 2021
Žanr Pop-Rock
Length 56:07
Broj diskova 1
Edition date Srpanj 2021
Država Europa
Etiketa Darkroom / Interscope Records
Catalog Number 00602435973654
Edition details objavljeno: 30.7.2021.; producent: Finneas; snimano: 2019. - siječanj 2021. - Finneasov dom u Los Angelesu
Tags Interscope Records Billie Eilish Darkroom Finneas

Review

„Happier Than Ever" drugi je album trenutno jedne od najvećih pop-zvijezda, 19-godišnje Billie Eilish. Priče su to uglavnom o psihološkom nasilju, manipulativnim dečkima, usamljenosti te poteškoćama u nošenju sa slavom.

S prvijencem "When we all sleep, where do we go?“ objavljenom prije dvije godine, postigla je rekordan uspjeh: 55 milijardi streamova, 80 milijuna sljedbenika na Instagramu, osvojila je 7 Grammyja…

Crna kosa s neonsko zelenim pramenovima i vrećaste haljine osvojili su sve one koji traže alternativni model lolitizmu posljednjih dvadeset godina, pa je tako stigla i do naslovnice Voguea, u ipak nešto izmijenjenom izdanju, s plavom kosom i izazovnom odjećom što je doživjelo pravu neslogu među fanovima.

No, što se ovog albuma tiče, za početak, obratite pažnju na naslov. "Happier Than Ever" (Sretnija no ikad).

"Gotovo nijedna pjesma na ovoj ploči nije radosna", rekla je Billie u intervjuu za Rolling Stone. I to zapravo uopće nije neistina.

"Getting Older" otvara album. Šaptavi i nježni glas praktički oslonjen samo na opsesivni sintisajzer. Billie nas izvodi iz zone udobnosti: promatra sebe kako raste i vidi "traume" i "zlostavljanje" koje je pretrpjela te je tematiku vrlo lako upariti s "Your Power", akustičnom baladom koja je već objavljena kao singl, te prikazuje odnos između maloljetnice i starijeg dječaka, i kao takvo je ogledalo odnosa između 16-godišnje Billie i repera 7: AMP.

U "Over Heated", kaže "Nisu li ove nežive kuje umorne od poziranja s tim plastičnim tijelima?", što je po meni pomalo licemjerno s obzirom na promjenu imidža, ali zbog toga je i došlo do neslaganja među fanovima, potpuno razumljivo i zašto.

Koliko god teško nošenje sa slavom predstavljala kao problem, sada se, međutim, mora pozabaviti popularnošću i pjesmama kao «Billie Bossa Nova». Singlom "My future", objavljenim prošle godine, napetost se topi i postaje optimizam u pogledu budućnosti podvučen laganim funkyjem, dok je "Halley's Comet" pak za tihe romantične večeri uz klavir.

Iako su mnogi bez previše pokrića ovaj album digli u nebesa, iskreno, nije ništa revolucionarno ni posebno. Pogotovo sada kada i sama Billie svoju alternativnost stavlja u službu holivudske mašinerije. S tehničke strane, mikrofon joj je često preblizu, pa osim nerazgovjetnih izgovora teksta prečesto čujemo udisaje/izdisaje i sve one nepotrebne zvukove koji su pokušali sakriti preproduciranost, ali nažalost vrlo loše.

Dati visoku ocjenu albumu samo zato jer se radi o Billie Eilish koja je sada megapopularna bilo bi ravno kaznenom djelu, jer u svim tim pokušajima da iznese svoju osobnost kao nešto ključno, izgubila je i vlastiti identitet.

Dražen Plukavec

Hits 688
When We All Fall Asleep, Where Do We Go? « When We All Fall Asleep, Where Do We Go? Billie Eilish Albumi Kronologija

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

IzvještajiTame Impala u Puli


Održan je kultni Viva La Pola! festival


Prepun amfiteatar u Puli ugostio legendarne Arctic Monkeys


Vlajternativa opet pobjeđuje


Amira Medunjanin u Puli


S.A.R.S. i Bajaga s instruktorima na Adria Summer Festivalu


Amenra premijerno u Hrvatskoj


odmatanje duše u Burgu Clam


Freddie i Elton na rimskom/zadarskom forumu


King Gizzard u Šibeniku - 2. večer


King Gizzard & the Lizard Wizard na tvrđavi sv.Mihovila


Combichrist okrenuli Močvaru


Gojira poharala Dom sportova


Vrhunski baletni programi u Ljubljani


2. dan Forestland festivala


Otvoren je Forestland festival


Kojoti + Električni orgazam u Šibeniku


Tom Jones odličan u bajnoj Opatiji


The Rolling Stones u Beču


Spektakularna rapsodija u Bologni