A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Rujan 2008
Format Video
Vrsta Rock / Alternative rock
Dodano Subota, 26 Studeni 2011
Žanr Rock
Broj diskova 1
Edition date Rujan 2008
Država SAD
Etiketa Sony BMG
Edition details Redatelj: Nick Wickham
Tags

Review

Je li grunge nakon Nirvane moguć? Ima li smisla stvarati išta u tom žanru nakon smrti Kurta Cobaina? Da su ta pitanja mučila Davea Grohla, danas ne bismo imali Foo Fighterse. Umjesto toga Grohl se ostavio bubnjeva, uhvatio gitare i mikrofona te stvorio jedan i više nego uspješan bend. Bend čiji je svaki od šest albuma bio nominiran za Grammyja za najbolji rock album (tri albuma su i osvojila) je jedan od najvećih bendova današnjice, a koncert na Wembleyu im je kruna karijere. Wembley ne može popuniti svatko, a Dave Grohl i ekipa su ga u lipnju 2008. popunili dva dana zaredom. Ovo DVD izdanje prikazuje što se to točno odvijalo na pozornici i zašto su Foo Fightersi tako veliki i posebni.

Kroz ovaj koncert, prikazan na DVD-u, Foo Fightersi nude presjek kroz cijelu svoju, desetak godina, dugu karijeru. Cijela stvar započinje Grohlovim trčanjem do catwalka i laganim početkom The Pretendera. Već tad je cijeli stadion u deliriju i svi pjevaju s njime, dižući ruke u ritmu refrena. I publika je takva sve do kraja koncerta. Cijeli Wembley u ekstazi pjeva svaki Grohlov stih dajući mu ogromnu energiju, najveću na Monkey Wrench kada divlja cijeli crveno osvijetljeni stadion.

Energije Grohl ima u svakom trenutku, skače od početka do kraja koncerta, i dok pjeva lagane dijelove Long Road To Run on je u pokretu. S publikom dijeli svaki svoj trenutak, od nonšalantnog ispijanja pive iz plastične čaše za vrijeme Everlong do krikova oduševljenja u gotovo svakoj pjesmi.

Kao pravi vođa benda, Grohl daje i drugim svojim članovima priliku. Dok gitaristu Chrisu Shiffletu daje dovoljno prostora za solažu, bubnjar Taylor Hawkins u Rock And Roll i Cold Day In The Sun preuzima ulogu glavnog vokala. U Rock And Rollu mu se pridružuju i John Paul Jones i Jimmy Page, dok stare legende s Groholom zajedno izvode Ramble On.

Posljednja pjesma koncerta, Best Of You, je fantastičan kraj i pokazuje Grohlovo životno djelo. Proglašavajući dan koncerta najboljim danom svog života, Grohl pjeva paralelno s publikom, cijeli Wembley svijetli, izmjenjuju se vatromet i kiša. Emocije će vas ponijeti dok gledate raznježenog Grohla kako pjeva dok publika sinkronizirano diže ruke u zrak. Vjerujem da je i tada sam Grohl postao svjestan što mogu čelična volja i dobra glazba.

Ivan Glazer

Hits 2171
Hyde Park « Hyde Park Foo Fighters Video Kronologija Back and Forth » Back and Forth

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

IzvještajiThe Dire Straits Experience podigli na noge ispunjeni Lisinski


Rock propovijed: Goran Bare i Majke u Vintage Industrial Baru


Matijine vile igrom osvojile Tvornicu


Flaner i Colostrum razbudili Klub kulture


Hali Gali tulum u AKC Attack!


Održan je 3. Superval u Vintage Industrial Baru


Avalanche Kaito: Glazbena lavina u Močvari


Antun IDEM u Très Chic Caféu


U Lisinskom izveden sjajan balet Romeo i Julia


Sve samo ne Luzeri u Klubu kulture


Prigušeni taktovi glazbenog „fusiona“ Chuia u pulskom Kotaču


Josipa Lisac obilježila 50 godina "Dnevnika jedne ljubavi"


Švesterovo u Tvornici


Moćan i energičan Zoster rasplamsao Tvornicu


Sunnysiders u SAX!-u promovirali album "27 Stitches"


KBO! nastupio u Tvornici


U lisinskom održan Symphonika On The Rock


Galerija fotografija: (ne)normalni u Tvornici


Bezvremenska Natali Dizdar nastupila u Petom kupeu