A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Listopad 2021
Format Albumi
Vrsta / Americana / Blues rock
Dodano Srijeda, 29 Prosinac 2021
Žanr Blues
Broj diskova 1
Edition date Listopad 2021
Država SAD
Etiketa Samostalno
Catalog Number -
Edition details objavljeno: 1.10.2021.
Tags Bill Filipiak

Review

Prošla su već više od 2 mjeseca, a moja malenkost nikako da sroči nekoliko rečenica i da vam ponudi nekoliko vrlo važnih informacija vezanih uz album "Medicine I Need" glazbenika Billa Filipiaka, za kojeg teško da se čuli, osim ako niste tako žustro "ufurani" u ovu plavičastu priču.

Kada se glazbenik još i sam bori u ovom medijskom smislu, vjerojatno to iziskuje brojna odricanja i naporan danonoćni rad. Bill Filipiak nam, eto, nudi svoj, već treći studijski album s devet skladbi posloženih u malo više od pola sata. Činjenica je da bez obzira što nisam previše znao, niti slušao ovog glazbenika, sada sam se jednostavno prepustio i, priznajem, nije to bilo loše iskustvo, upravo suprotno, i to me doista veseli.

Kroz ovih devet skladbi, Bill snažno i vrlo ekspresivno i iskreno priča svoju priču i, jednostavno ne dozvoljava da mu se bilo tko miješa u to što radi. Naime, kao i brojni glazbenici, u ovo vrijeme pandemije, Bill je doslovno sve za ovaj album odradio sam i sve što se čuje potiče od njega. Isto tako i sve oko albuma odradio je sam pa je album "Medicine I Need" istinsko autorsko djelo ovog nadahnutog glazbenika koji je, u prvotnom značenju gitarist, a potom sve drugo.

S druge, pak, strane počeo je relativno kasno, s pedeset godina izlazi mu nastupni album Put the Top Down (2016.) i Brand New Me (2020.) više orjentiran na "roots" glazbu. Albumom "Medicine I Need" Bill Filipiak sa svojih 55 godina vrlo ozbiljno nastavlja svoj kreativni put.

Vrlo je iskrena i jasna ta njegova glazbena priča i, vjerujem da je to glavni razlog što je tako dobro prihvaćena i od slušatelja i od kritike. Sam Bill stalno ponavlja i govori "Keep going" i to je jedino ispravno!

Album "Medicine I Need" Billa Filipiaka doživo sam kao potpuno otvoreno i iskreno autorsko djelo, koje u svojoj glazbenoj ponudi nudi svega, i to je doista dobro i pohvalno. Dijapazon glazbene ponude je vrlo raznolik i širok i svako će naći nešto za sebe, a, osobno, sviđa mi se taj retro blues štih koji obilježava svaku pojedinu pjesmu. Uostalom, čemu puno objašnjavati, jednostavno poslušajte o čemu se radi i sami ćete otkriti baš sve!

Mladen Lončar - Mike

Hits 1718

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici