A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
People Who Aren't There Anymore


Bookmark

Data

Released Siječanj 2024
Format Albumi
Vrsta Indie rock / Alternative/Indie Rock / Indie Electronic / New Wave/Post-Punk Revival
Dodano Srijeda, 03 Travanj 2024
Žanr Pop-Rock
Length 43:55
Broj diskova 1
Edition date Siječanj 2024
Država Europa
Etiketa 4AD
Catalog Number 4AD0621CD
Edition details objavljeno: 26.1.2024.; producenti: Future Islands i Steve Wright; snimano: 2020.-2023. studio Wright Way (Baltimore)
Tags 4AD Future Islands Steve Wright

Review

Future Islands su lagano dogurali do sedmog studijskog albuma. Prije kojih desetak godina bili su prilično velika stvar. Barem u okvirima naše domovine. I za jedan američki bend, razmjerno često su pohodili Lijepu našu. No kako je prolazilo vrijeme, tako je entuzijazam oko ovog izvođača iz Baltimorea, splasnuo. Baš je nekako bolna spoznaja da se na prethodnika „As Long As You Are“, kada su Future Islands i službeno postali četverac, u Hrvatskoj rijetko tko osvrnuo. Premda treba razumjeti da su okolnosti njegove objave u doba korone bile značajno drugačije, što uključuje i razmjerno slabiju koncertnu podršku, ali je i samo ostvarenje je dobilo generalno mlake ocjene u svijetu.

S ovim albumom, Future Islands pomalo ponovo priskrbljuju pažnju šire glazbene kritike, pa tako hotimice dolaze i do stranica našeg portala. Ovo je djelo prilično bolje od prethodnika o kojem nećete naći osvrt na hrvatskom jeziku i baš vrvi pitkim i finim synth-pop i new-wave pjesmama na kakve smo od ove ekipe navikli. Relativno je začudno da je prije samog izdavanja albuma objavljeno čak šest singlova, a nakon njegove objave još niti jedan. A nije da nema kandidata. "Give Me the Ghost Back" ili „Iris“ bi komotno mogli biti koji od njih. U vrijeme pisanja ovog teksta, Future Islands su na dugačkoj i intenzivnoj turneji koja uključuje južnu Ameriku, sjevernu i središnju Europu i konačno SAD i Kanadu. Bukirani su skroz do početka jeseni. Pitanje je stignu li nam šibnuti koji od singlova.

No ovi koje smo prije objave albuma stigli upoznati nam zarazno mame osmijehe i nehotice pokreću plesne cipelice. Ili šlape. Ovisno o tome gdje ste si pjesmu pustili. Možda vam se samo omakne kimanje glavom u znak odobravanja, a možda čak i gibanje cijelog tijela. "King of Sweden" je prava bomba. "The Tower" je slasni bombon. A „Say Goodbye" je baš brutala. Bilo bi ih sjajno, sve skupa zajedno, čuti na jednoj od njihovih čuvenih, energetski nabijenih izvedbi uživo. Imali smo prije dosta godina prilike biti svjedoci tim napumpanim emotivnim ispadima i besprizornim čagama. Bilo bi odlično kada bi ponovo tražili da im budemo svjedoci.

Ivica Šćukanec

Hits 164
The Far Field « The Far Field Future Islands Albumi Kronologija

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Galerija fotografija: Opća opasnost nastupila u Sisku


Donkey Hot održali samostalan koncert u SAX!-u


Urban&4 uz gudački orkestar u Splitu


Jonathan u riječkom Pogonu kulture


The Boomtown Rats nastupili u Zagrebu


Galerija fotografija: Reper Iz Sobe + Beverly Brooks u Močvari


Rog u jazzu – Fanni Pósa Quartet u Lisinskom


Boris Štok nakon 9 godina u Vintageu


Izvrsna Josipa Lisac kao domaćica u Saxu


Ocean Of Another + Survived By Nothing u VIB-u


Sjajan nastup Roberta Fonsece u Kerempuhu


Glenn Miller Orchestra u Lisinskom


Widowspeak u Močvari - sjajna večer indie glazbe


Glazbeni dox - od Ryuichija Sakamota do Nicka Cavea


Drito X - večer 2.


Drugi dan Rock Massacre Festa


Krcata prva večer desetog Drito festivala


Prvi dan Rock Massacre festa u grunge tonu


CHUIte i poCHUite kako su CHUI osvojili Split