facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
¡DOS!


Bookmark

Data

Released Studeni 2012
Format Albumi
Vrsta Punk / Alternative rock / Garage rock / Punk rock
Dodano Petak, 24 Listopad 2014
Žanr Rock
Length 39:21
Broj diskova 1
Edition date Studeni 2012
Država Europe
Etiketa Reprise Records
Catalog Number 9362-49486-8
Edition details Producenti: Rob Cavallo, Green Day
Tags

Review

Naš dragi bend iz mladosti izdao je i drugi dio trilogije te smo imali tu čast preslušati i "Dos!". Kako je "Uno!" bio žešći dio trilogije, "Dos!" je već malo smireniji i nalikuje više na Green Day s obzirom kakve su albume ranije snimali. Ipak, ovako brzopotezni albumi mogu rezultirati uglavnom sličnim pjesmama koje su sve na isti kalup, ma da se da izvući iz toga i neka normalnija koja je zarazna.

Drugi album trilogije otvara laganini akustična pjesma "See You Tonight", a pjesmom "Fuck Time" nastavlja sewannabe garage rockshema albuma. Svijetlija točkica albuma je "Lazy Bones" koja ima više naznaka "modernijih" Green Dayja. Dečki iz benda su i u intervjuima prije nego što su izdali album govorili kako im drugi dio trilogije zvuči mračnije te su ga koncipirali za partyje. Mračno u ovom smislu za Green Day očito znači da su jedno vrijeme radili sporiju i prihvatljiviju glazbu. Posebnos drugog dijela trilogije je i u tome što ima 13 pjesama, za razliku od ostala dva dijela koja imaju po 12 pjesama.

"Dos!" nastavlja baladicom "Wild One" te "Makeout Party", koja zvuči kao lošija kopija novih Black Keysa, ali su se izvukli, sva sreća, s vokalom koji je tipični njihov. "Stray Heart", koja je ranije bila poznata kao "Drama Queen", vraća se korjenima benda te zvuči kaoextendedverzija albuma "Warning". Skroz okej stvar.

Osim singlića i hitića koji su se okupili na ovom albumu, Green Day su objasnili i kako su pjesmu "Lady Cobra" posvetili istoimenoj gošći albuma, s kojom su snimili "Nightlife". Dotična pjesma najviše odudara od ostatka albuma jer sadrži i rap dio, a Billie Joe se svakako prilagodio tome. Posljednja pjesma albuma "Amy" posvećena je pokojnoj pjevačici Amy Winehouse. Pjesma je također akustična i laganija, a s njom su zatvorili krug albuma "Dos!".

"Dos!" je svakako tipičniji album zateenageekipu, a za razliku od prvog dijela slušljiviji je i svakako bolji. Trilogiju završava "Tre!", a cijelu situaciju koja se događala na posljednjem dijelu albuma uskoro možete čitati na našim stranicama.

Đurđica Sarjanović

Hits 1033
¡Uno! « ¡Uno! Green Day Albumi Kronologija ¡Tré! » ¡Tré!

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma