facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Laughing With The Moon


Bookmark

Data

Released Siječanj 2006
Format Albumi
Vrsta Downtempo / World / Experimental / Dance / Electronic / Post-rock
Dodano Utorak, 26 Travanj 2011
Žanr Electronic
Broj diskova 1
Edition date Siječanj 2006
Država Francuska
Etiketa Fcom
Tags

Review

U moru elektronske glazbe, danas nije teško naći one koji kvalitetom i idejama odskaču od ostalih, ali teško je naći one koji odskaču od onih koji odskaču. Gong Gong su neupitno jedni od takvih. Ovaj dvojac iz Nantesa, koji čine Jean-Christophe Baudouin i Thomas Baudriller, kao Gong Gong djeluje od 18. 01. 2006., a ovo je njihov prvi LP; žanrovski šarolik, bez ograničenja, zabavan i šarmantan.

Njihova glazba predstavlja svojevrstan spoj post rock slobode i euforije elektroničke glazbe. Cijeli album prožet je složenim ritmičkim shemama, prepun zanimljivih melodija koje se šire od Dalekog istoka pa sve do Balkana.

Ovaj duo može se podičiti odličnim, nesvakidašnjim izborom samplova koji njihovoj glazbi svakako daju dašak svježine i poletnosti. Gong Gong prelazi sve zvučne granice crtajući vlastitu mapu zvukova i slika, te time daleko iza sebe ostavlja većinu konkurencije.

Na albumu nema loše pjesme, ali naravno da ih nekoliko mora nečime odskakati od ostatka. Takvih je ovdje tri – nevjerojatna Tzig, u kojoj samplirani vokal doslovno izluđuje zaraznošću, a istočnjačke melodije nose cijelu stvar do neslućenih sfera, Atone koja vas uz pomoć jazzy klavira doslovno zarobi u sjetu i ne pušta van, te konfuzni muzički oksimoron Kawabata, u kojoj down-tempo postaje nevjerojatno plesan i živahan (asocira na R2D2-a).

Spominjući Kawabatu, na www.myspace.com/gonggong Gong Gong je raspisao natječaj za najbolji remix te pjesme. Samplove tamo možete i downloadati, pa se prihvatiti posla. Radovi koje Gong Gong izabere kao najbolje, bit će prezentirani širokoj publici.

Ako radite elektronsku glazbu, samo naprijed, nemate što izgubiti. Ako više volite samo slušati, ovo je album za kojeg biste svakako trebali naći vremena
 

Hits 832

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma