facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Heidi šeće psa


Bookmark

Data

Released Ožujak 2021
Format Albumi
Vrsta / Contemporary Pop/Rock / Adult Contemporary
Dodano Petak, 26 Ožujak 2021
Žanr Pop-Rock
Length 48:46
Broj diskova 1
Edition date Ožujak 2021
Država Hrvatska
Etiketa Menart
Edition details objavljeno: 19.3.2021.
Tags Menart Heidi šeće psa

Review

Poznavatelji estradne scene u Hrvatskoj, Smiljanu Štrbac će prvenstveno prepoznati kao dugogodišnju članicu plesne skupine Tihane Škrinjarić koja iza sebe ima ogromno iskustvo nastupanja na toj istoj sceni, od raznih izbora za Miss, sve do brojnih nastupa na Dori. Malo je poznato da je Smiljana već imala pjevačkih angažmana kao prateći vokal u nekoliko bendova, no u bendu "Heidi šeće psa", čiju okosnicu s njom čini gitarist i autor pjesama Hrvoje Borošić, svjetla pozornice su u Smiljanu uperena kao glavnog protagonista. Bilo bi nepošteno ne spomenuti i ostale članove, iskusne glazbenike Ronalda Faka, Tomu Vlčeva i Ivu Kovačević.

Iako je bend osnovan još u svibnju daleke 2016, tek u ožujku ove godine dobili smo dugometražni album prvijenac istoimeno nazvan "Heidi šeće psa".

Iako sam u tom razdoblju imao nekoliko puta priliku poslušati neke od radova dotičnih, nisam bio siguran potpuno što me čeka nakon što kliknem play. Omotnica albuma davala mi je mračan retro-noir, no tu sam bio samo djelomično u pravu.

Iako se kroz 12 pjesama (13 ako računamo bonus "Božić kao nekada") retro zvuk zaista pojavljuje kao okosnica, barem u mom uhu, on nikako nije mračan, i pozitiva kojom je nabijen, zapravo me ugodno iznenadila.

Prije 6 mjeseci singl i video spot koji je zapravo bio i najava albuma, pjesma "Probudi me" zaista je s pravom bila odabrana kao singl jer osim retro zvuka, čujemo i natruhe starog dancea devedesetih što će svakom nostalgičaru za tim vremenima definitivno probuditi želju da presluša cijeli album.

Posljednji singl izišao je s izlaskom albuma. Pjesma "Proljeće" je kao što je i samo to godišnje doba nabijeno pozitivom, upravo takva. Umjereni, ali plesni tempo kojim dominiraju bas dionice kod slušatelja mogu izazvati razne emocije, ali nikako one tužne. A složili biste se sa mnom da nam je pozitiva itekako potrebna.

Pjesma koju bih s albuma izdvojio kao možda i emocinalno najsnažniju, definitivno je "Još ovaj put", gdje tekstualni rad Hrvoja Borošića sjaji u punom svjetlu. Tonalitet je spušten dosta niže nego na ostatku albuma, što samo pridonosi raznovrsnosti talenta ovih glazbenika.

Album zatvara "Sve što smo htjeli", gdje imamo priliku čuti kako Heidi zvuči s nekoliko grama funky zvuka, i naravno, apsolutno nije razočaravajuće. Mogu metaforično reći da nije slučajno što album zatvara upravo pjesma tog imena, jer izdani materijal je očito ono što su svi sudionici u stvaranju istoga htjeli - jedan odličan album.

Dražen Plukavec

Hits 1036

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma