A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
On My Way

Bookmark

Data

Released Siječanj 2022
Format Albumi
Vrsta
Dodano Utorak, 01 Ožujak 2022
Žanr Blues
Length 38:09
Broj diskova 1
Edition date Siječanj 2022
Država Europa
Etiketa Ruf Records
Edition details objavljeno: 28.1.2022.; producent: Ben Rice; snimano: Brooklyn
Tags Ruf Records Katie Henry Ben Rice

Review

Njemačka blues izdavačka kuća Ruf Records objavila je 28. siječnja 2022. njen studijski album "On My Way" i evo ga pred vama. Sve potpisuje Katie Henry.

I opet evo jedne "nove" mlade glazbenice, koja je svoje mjesto našla u mojoj fonoteci Katie Henry dolazi nam iz New Jerseyja i naravno, kao i mnogi drugi nije baš imala laki put ali svojski je radila i ono što je najvažnije nije odustajala i nije se dala pokolebati. Danas je zahvaljujući sebi i svom radu i upornosti od nedovoljne afirmiranosti cijelu stvar upravo ovim albumom okrenula u svoju korist. E sad, mogli bi kazati priča ima puno smjerova i dosta različitih glazbenih elemenata, što nije za zanemariti, jer upravo time priča dobiva na svom značaju.

Od 2018. I njenog nastupnog albuma "High Road" do ovog novog albuma Katie je doživjela vrlo znakovitu i impresivnu katarzu i to u baš svakom segmentu glazbenog rada i djelovanja. Svi su je podržavali, ali priča nikako da se pokrene u pravom smjeru i da dobije onaj pravi zamah. Sada izdanjem svog drugog albuma, "On My Way", Katie je pronašla taj ključ, koji otključava jednu jako veliku, široku i ogromnu glazbenu prostoriju u kojoj ima mjesta za sve njene glazbene ideje. Uz svoju Gibson gitaru Katie nam iskrcava deset jednostavno znakovitih autorskih pjesama. Ima tu balada ali i onih stvari koji na vas nasrću poput oluje i ako niste spremni jednostavno će vas odnijeti u to beskrajno plavetnilo bluesa. Svih deset skladbi skladala je s basistom i majstorom slide gitare Antarom Goodwinom. Njih dvoje od kamenja počeli su stvarati prave glazbene bisere, koji u sebi naprosto nude i izgaraju od sjajnih korijena američke "roots" glazbe.

A kad smo kod toga sama Katie kaže: "There's a great range of songs on this album. You get a sense of the things I've been going through, the fights I've won, the fights I've lost, and the determination needed to continue. All wrapped in a rock and roots package."

Ako malo detaljnije poslušate ovu mladu umjetnicu, vrlo brzo uviđate da se radi o glazbenici koja doslovno nosi svoju "old soul" i dok je album prvijenac bio samo za upoznavanje, ovaj drugi "On My Way" je zapravo duboko osobni, iskreni studijski materijal u kojem vam samo tako Katie predaje i daje svoje srce, svoje osjećaje i zato to toliko zvuči iskreno i blisko svima onima, koji će poslušati o čemu se radi.

Kada se u svibnju prošle godine okupila ekipa u sastavu: Antar Goodwin (gitara, slide gitara, bas), Kurt Thum (klavir/orgulje) i Greg Wieczorek (bubnjevi/udaraljke), a tu je sjajni britanski harpist ... pravi "harp wiz" Giles Robson uz naravno, Katie Henry na vokalu, gitara , klavir i producenta i gitaristu Bena Ricea čarolija je nastala sama od sebe i rezultat je tu pred nama.

U cijeloj toj priči bitno je da je veći dio albuma snimljen onako uživo i to je doista sjajan osjećaj, to je doista svojstveno samo "jakim igračima". I stoga ovaj album definitivno ima budućnost a s njime i sama Katie Henry, pred kojom su nadam se velike stvari.

Iako je Katie Henry tek zaorala ovu ludu globalnu blues brazdu, mislim da će vrlo brzo Katie biti među vodećim mladim glazbenicama, koje itekako prepoznaje publika diljem svijeta!

Njen album "On My Way" snažno je autorsko djelo, koje ću i osobno itekako podupirati što više budem mogao, jer jednostavno to Katie i njena glazba zaslužuju!

Mladen Lončar - Mike

Hits 1365

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

IzvještajiOtprilike ovako opet nastupili u svom gradu


Tihomir Pop Asanović ispunio Peti kupe opakim grooveom


Chui u Petom kupeu


Mjuzikl "Ljepotica i zvijer"


Lutke na koncu @ Tvornica kulture


Kratko i upečatljivo iskustvo


Bosak & The Second Hand Band Live In Vidra Theater


Lačni Franz u Hard-Placeu


Cinkuši u močvari obilježili kraj godine


Komemoracija u HNK za Massima


Urban&4 u Saxu - sutra ćemo pričati!


Slavonski božićni domjenak na malo drugačiji način


Zagorski pankeri proslavili kraj godine


Partibrejkers u Vintageu


Zeal & Ardor u Močvari


Zimski MUF rastopio Hard Place


Widowspeak supp. Camille Camille


Odinova večer južnjačkog rocka


Vojko V u Tvornici


Stoneraj na najjače