facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Solution To Reality

Bookmark

Data

Released Listopad 2013
Format Albumi
Vrsta / Indie pop
Dodano Ponedjeljak, 02 Ožujak 2015
Žanr Indie
Broj diskova 10
Edition date Listopad 2013
Država Hrvatska
Etiketa Samostalno izdanje
Catalog Number none
Edition details Produkcija: Jovan Vesić i Hemendex
Tags Hemendex Jovan Vesić

Review

Još od 2008. zagrebački synth-pop new waveri Hemendex definirali su lice i naličje domaće autorske electro scene svojom verzijom mračnog popa s velikim utjecajem tamne strane osamdesetih, a ove godine odlučili su svoj dugogodišnji rad i suradnju okruniti prvim cjelovitim albumom.

Da nije lako snimiti album posvjedočit će svaki glazbenik na sceni, a svako samostalno izdanje stavlja dodatan pritisak na konačan rezultat. Uz nekoliko EP-ova i mnogo nastupa uživo Hemendex su uspjeli skupiti prilično brojnu sljedbu. Uspješan networking iza kojeg stoje solidne pop kompozicije uspio je prilično dobro ispromovirati i ovaj dugo stvarani i u zadnje vrijeme prilično hypeani album.

Što se krije iza pločeSolution to Reality dala je naslutitiFaith in War, puštena kao singl nešto prije izlaska samog albuma. Kvalitetna synth pop uspješnica subjektivno je najveći hit albuma i odličan odabir za promociju materijala koji po svemu sudeći ujedno obilježava i lijepo zaokruženi kraj trenutne kreativne kompozicije Hemendexa.

Mračne osamdesete u duhu Oingo Boingo hitova i semplova iz popularnih teen filmova iz pripadajuće ere zastupljene su uz još jednu vrlo pamtljivu poskočicu - Anxiety Song, plesni hit albuma svakako je Initial Ideas dok u rasponu od deset uspješnica kvalitetom najmanje oduševljava upravo naslovna Solution to Reality. Da ne ostane sve na kratkom i slatkm opisu svega tri pjesme, Hemendex su svoj uradak odlučili podijeliti sa svima koji su voljni slušati. Ovaj hvalevrijedan pothvat moguće je preuzetiovdje, a kako bi se dostojno oprostili s publikom i opravdali novi materijal pripremili su ove subotu oproštajni koncert koji će, prema svim predviđanjima, okupiti veliki broj njihovih poznanika, prijatelja i svekolikog znatiželjnog slušateljstva. Na kraju njihovog rješenja stvarnosti preostaje vam da poslušate njihovo rješenje stvarnosti i prosudite je li njihova kombinacija mračnog electro popa opravdala cijeli hype.

Željka Bešić

Hits 1000
Reset 2 « Reset 2 Hemendex Albumi Kronologija

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma