facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Kingdom Come


Bookmark

Data

Released Studeni 2006
Format Albumi
Vrsta East Coast Rap / Hardcore Rap / Pop-Rap
Dodano Četvrtak, 21 Rujan 2017
Žanr Rap
Length 59:21
Broj diskova 1
Edition date Studeni 2006
Država Europa
Etiketa Roc-A-Fella Records / Def Jam / Aquarius Records
Catalog Number 602517180857
Edition details objavljeno: 21.11.2006.; izvršni producent: Shawn Carter; snimano:
Tags Aquarius Records Def Jam Jay-Z Roc-A-Fella Records Shawn Carter

Review

Ako se jednom povučeš iz glazbe i nakon toga više nemaš dvije pametne za reći bolje ostani u mirovini i slušaj što drugi rade. Ukoliko te kojim slučajem povuče želja da nešto snimiš, snimi to za sebe i poštedi druge muke koja se zove "slušanje tvog albuma". Jay-Z napravio je upravo suprotan potez i vratio se iz mrtvih tri godine nakon odlaska iz glazbe, a ono što sad krči iz mojih zvučnika zove se Kingdom Come i stoji kao dobar dokaz da se u glazbu nije trebao vraćati.

Album je u globalu gledano loš, pa čak ni povremeni bljeskovi sa dobrim beatovima, sampleovima ili gostima ne izvlače cijelu stvar (kako se veli, i ćorava kokoš pogodi koje zrno), i to što je cijela atmosfera oko njegovog povratka dodatno nabrijavana, a tenzije danom izlaska albuma rasle, na kraju se obilo u glavu Jay –Zu.

Gosti su pompozno najavljivani, a vjerojatno je ona sa Chris Martinom iz grupe Coldplay u stvari koja zaključuje album, Beach Chair, plijenila najviše pozornosti. Znatiželja oko suradnje frontmena jedne od trenutno najjačih rock grupa mlađe generacije i iskusnog rapera sigurno je postojala kod većine ljubitelja bilo rap glazbe bilo Coldplaya. Pjesma sama po sebi i nije loša, a i ne bi smjela biti kada je rađena da bude singl, da bude hit. Da pojednostavim. Sjećate se suradnje Puff Daddya i Jimmy Pagea u pjesmi Come With Me, koja je obrada Kashmira grupe Led Zeppelin, snimljenoj za potrebe soundtracka filma Godzila? E pa Jay-Z i Chris Martin su napravili nešto slično, samo manje eksplozivnije.

Na listi gostiju našao se i izvrsni John Legend, koji je za Jay-Zjem kolaborirao u stvari Do U Wanna Ride. Zaključit ću samo tezom da bi pjesma bila bolja da ju je Legend odradio samostalno. Tu je još njegova draga Beyonce, zatim mlađahna i puna potencijala Chrisette Michele, te u tandemu Usher & Pharrell. Jedna od definitivno najbesmislenijih kolaboracija, a samim time i pjesma je ona sa Sterling Simms u stvari Dig A Hole. Prestrašno!!

Kada bi se kojim slučajem dodjeljivala, a s obzirom da danas postoje nagrade za sve i svašta tako sam uvjeren da postoji i ova, nagrada za najnepotrebniji album Jay-Z bi sa svojim kraljevstvom pomeo svu konkurenciju i osvojio uvjerljivo prvu nagradu.

Ako baš ne morate nemojte slušati..

Dragutin Andrić

Hits 916
Jay-Z Albumi Kronologija The Blueprint 3 » The Blueprint 3

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma