A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Siječanj 2007
Format Albumi
Vrsta Pop / Blues / Jazz / Jazz blues
Dodano Utorak, 26 Travanj 2011
Žanr Pop-Rock
Length 45:22
Broj diskova 1
Edition date Siječanj 2007
Država SAD
Etiketa Blue Note/EMI
Tags

Review

Velikom susretljivošću diskografske kuće Blue Note, imam još jednu ekskluzivnu prigodu prezentirati najnoviji album Not Too Late jedne od najistaknutijih pjevačica i pijanistica u zadnjih nekoliko godina. Naravno, pogodili ste ... radi se o fascinantnoj Norah Jones.

Već na samom početku 2007. godine izbacuje album "Not Too Late", koji će svoju premijeru, odnosno komercijalnu dostupnost, naći u svim cd–shopovima 30. siječnja, a ova prezentacija samo je još jedan dokaz,kako diskografske kuće vode računa da pojedinim promotorima na vrijeme dostave materijale, upravo zato da bi istovremeno na više strana pokrili promotivne akcije. Ljudi koji su se dokazali na ovaj ili onaj način, to zasigurno zaslužuju. Strane diskografske kuće rade to već zaista dugo vremena, dok kod nas nažalost situacija nije ista. Neke naše diskografske kuće misle da je dovoljno poslati materijale samo odabranim. Osobno se nadam da će se s vremenom i to promijeniti. Kod nas, kao i uvijek, treba malo više vremena da se nešto usvoji i nauči, ali vjerojatno to bolje znaju razni komercijalni referenti, direktori i njima slični.

No, vratimo se mi Norah Jones i njezinom već trećem albumu "Not Too Late", a ovo je prigoda da Vam predstavim i ostala dva albuma, i to Come Away with Me ( 2002), i Feels Like Home (2004). Naravno, neću zaboraviti njezin rad na projektu The Little Willies, koji datira od ožujka 2006. godine.

Norah Jones
(Klikni na fotografiju za uvećani prikaz)

Svoj novi album "Not Too Late", Norah Jones najavila je sjajnim singlom Thinking Of You, a sudeći prema dosadašnjim tiražama njezinih albuma, čini mi se da bi glazbena industrija mogla dobiti multiplatinastu tiražu na samom početku 2007. godine.

Norah Jones rođena je 30. 03. 1979. godine u New Yorku, a glazbenu karijeru gradila je na fuziji easy–listening jazza te countryja i folk–popa.

Norah Jones vrlo suptilno i nenametljivo gradi svoju profesionalnu karijeru držeći se podalje od raznih srednjestrujaških uspješnica uz produkcijsku šminku, koje se pojavljuju na raznim top ljestvicama diljem svijeta. Norah Jones jednostavno ne želi biti dio toga. Dosadašnjim komercijalno vrlo uspješnim albumima Norah Jones prezentira zapravo suštinski glazbeni izričaj. Možda se pomalo osjećao nedostatak one čiste energije, ali ona je to znalački nadoknađivala svojom instrumentalističko-vokalnom prezentacijom.

Svakako vrijedi istaknuti Sinkin" Soon, My Dear Country, The Sun Doesn"t Like You i izuzetno melankoličnoj Rosie"s Lullaby.

PREPORUKA:
Ako znamo da su Nick Drake, Townes Van Zandt i Nina Simone ključni glazbenici koji su utjecali na njezin glazbeni izričaj, te činjenicu da se u njezinoj glazbi osjeća i influencija Toma Waitsa, držim da zaista nema neke velike potrebe za bilo kakvom preporukom. S druge pak strane, dosadašnji albumi svojim komercijalnim uspjehom potvrđuju izuzetnu kvalitetu ove osobite i posebne glazbenice. Norah Jones i njezin dečko, basist Lee Alexander, napisali su većinu kompozicija za ovaj solidni i, moram to napisati, vrlo ambiciozni album "Not Too Late". Stoga, čemu više trošiti riječi, jednostavno nabavite i uživajte u ovom jako dobrom albumu Not Too Late fascinantne i osebujne glazbenice Norah Jones.

 

Mladen Lončar - Mike

Hits 1781
Norah Jones Albumi Kronologija The Fall » The Fall

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

IzvještajiThe Dire Straits Experience podigli na noge ispunjeni Lisinski


Rock propovijed: Goran Bare i Majke u Vintage Industrial Baru


Matijine vile igrom osvojile Tvornicu


Flaner i Colostrum razbudili Klub kulture


Hali Gali tulum u AKC Attack!


Održan je 3. Superval u Vintage Industrial Baru


Avalanche Kaito: Glazbena lavina u Močvari


Antun IDEM u Très Chic Caféu


U Lisinskom izveden sjajan balet Romeo i Julia


Sve samo ne Luzeri u Klubu kulture


Prigušeni taktovi glazbenog „fusiona“ Chuia u pulskom Kotaču


Josipa Lisac obilježila 50 godina "Dnevnika jedne ljubavi"


Švesterovo u Tvornici


Moćan i energičan Zoster rasplamsao Tvornicu


Sunnysiders u SAX!-u promovirali album "27 Stitches"


KBO! nastupio u Tvornici


U lisinskom održan Symphonika On The Rock


Galerija fotografija: (ne)normalni u Tvornici


Bezvremenska Natali Dizdar nastupila u Petom kupeu