facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Lipanj 1977
Format Albumi
Vrsta / Heavy metal / Hard rock / Album Rock / Arena Rock / Pop-Metal
Dodano Srijeda, 30 Prosinac 2015
Žanr Rock
Length 1:19:33
Broj diskova 2
Edition date Listopad 2014
Država UK & Europa
Etiketa Casablanca Records ‎/ Mercury / UMe
Catalog Number 06025 379 972-6
Edition details objavljeno: 30.7.1977.; reizdanje 27.10.2014.; produkcija: Kiss i Eddie Kramer; snimano: svibanj 1977. u Record Plant Studios, New York City
Tags Universal Mercury Kiss Eddie Kramer Casablanca Records

Review

De luxe izdanja, reizdanja, specijalna reizdanja i sve slično pomalo budi skepsu. U pravilu su to izdanja koja imaju za cilj malo dodatne zarade na albumu koji je, u svoje vrijeme, zaradio veću količinu novaca. Među takvim izdanjima postoji cijeli dijapazon rješenja. Od sasvim bezidejnih rješenja do inovativnih, zanimljivih i poželjnijih reizdanja. Megalomanski KISS su, prije godinu dana, odlučili napraviti  deluxe edition svojeg šestog studijskog albuma „Love gun“.  Naravno i to su napravili na zavidnom nivou. „Love gun“ je u svojoj integralnoj verziji prodan u oko 4000000 primjeraka. Radi se o klasičnom KISS albumu iz 1977. koju je odsvirala i otpjevala (svi članovi su pjevali barem jednu pjesmu na albumu) postava: Paul Stanley, Gene Simmons,  Ace Frehley i Peter Criss. De luxe izdanje sadrži remasteriziranu verziju  originalnog albuma. Treba li spominjati da se tu nalaze "Shock Me"(koju je otpjevao Frehley), „Tomorrow and Tonight“, „Love Gun"…? Sam zvuk je ostao dosljedan originalu, može se reći čista svirka, bez dodataka suvremenih informatičkih dodataka. Dakle, dobro. Dodatni CD je dobro posložena kompilacija na kome se, među ostalim, nalazi demo verzija pjesme „I Know Who You Are” Genea Simmonsa; snimka u kojoj Paul Stanley pojašnjava kako ide pjesma „Love Gun“ koju je upravo napisao; radijski intervju sa Simmonsom s Montreal radija iz 1977, tu su i live verzije pjesama „Love Gun“, „Christine Sixteen“ i „Shock Me“ snimane u Marylandu u prosincu 1977. („Alive II“, američka turneja).

Uz CD-ove u De luxe izdanju nalazi se i brošura (24 stranice) sa slikama koje do sad nisu bile objavljivane, s Joe Elliotovom pisanom kreacijom s unutrašnjeg omota albuma, zapisa svih članova, ali i slika koju   je kao inspiraciju koristio Ken Kelly, umjetnik koji je i stvorio naslovnicu albuma.

Kao i obično, KISS su i u reizdanje uložili dosta truda. Ako se ovo izdanje uspoređuje sa drugim izdanjima sličnog karaktera, ovo izdanje je više nego solidno. Obavezno za fanove, naročito one koji se smatraju dijelom KISS ARMY. U međuvremenu KISS i dalje sviraju na pozornicama širom svijeta, ali njihovi raznovrsni uradci i kreacije ne prestaju. U ljeto 2015. godine objavljen je „Scooby-Doo! and Kiss: Rock and Roll Mystery“ u kojem se Gene Simmons (u ulozi Demona)  bori protiv Scoobya. „Love Gun“ je jedna od KISS pjesama koja se može čuti u navedenom animiranom filmu.

Bruno Ćurko

Hits 1182
Kiss Albumi Kronologija Monster » Monster

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42