A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Travanj 2006
Format Albumi
Vrsta Country-Rock / Adult Contemporary
Dodano Utorak, 05 Veljača 2019
Žanr Rock
Length 50:29
Broj diskova 1
Edition date Travanj 2006
Država Europa
Etiketa Mercury
Catalog Number 987 738-5
Edition details objavljeno: 24.4.2006.; producenti: Mark Knopfler i Chuck Ainlay; snimano: 1998., 2002. i 2004.
Tags Mercury Mark Knopfler Emmylou Harris

Review

Mjesec travanj donio nam je pregršt dobrih i solidnih albuma. Jedan od njih sigurno je album "All the Road Running", kojeg su zajednički snimili Mark Knopfler i Emmylou Harris, a isti je objavila poznata izdavačka kuća Warner Bros.

Osobno moram priznati da se unatrag nekoliko mjeseci na tržištu pojavilo dosta country determiniranih albuma od Morrisonovog "Pay The Devil", preko starog i izuzetno dobrog Willie Nelsona do Bruce Springsteenova zadnjeg albuma. Isto tako držim,da nije potrebno posebno isticati ulogu zadnjeg soundtracka i filma o životu legende country glazbe - Johnny Casha. Kuda se god okrenemo svuda se praši country, možda je upravo sve to dovelo i do izlaska ovog albuma, no to nikako nije istina, jer ovaj album nastajao je tijekom dugih sedam godina.

I Mark Knopfler i Emmylou Harris nisu imali razloga za bilo kakvu žurbu, stoga je album "All the Road Running" mogao i bolje ispasti. Gotovo svi zamjeraju albumu nedovoljnu fokusiranost i previše melankolije, kojoj malo fali da progradira u monotoniju. Sve ovo možda će i Vas "tjerati" od albuma, ali ipak su to Emmylou Harris i Mark Knopfler, od dvanaest skladbi deset su Markove a dvije su od Emmylou Harris.

Svakako želim istaknuti slijedeće skladbe: "I Dug Up a Diamond", "Red Staggerwing", izuzetnu i meni ponajbolju pjesmu na albumu "Right Now", a tu su još i "This Is Us" te naslovna "All the Roadrunning".

Ono što me posebno iznenadilo je činjenica da je upravo Emmylou Harris postigla i dala puno više, nego sam Mark Knopfler, koji povremeno djeluje, kao da se umorio od svega.

Emmylou Harris se u ovakvom "laid- back countryu" snalazi apsolutno izvrsno i stiče se dojam, kako je upravo to...to, što joj izuzetno dobro odgovara i leži.

No, bilo kako bilo, osobno sigurno da nikada neću nešto "popljuvati", jer tijekom mog dugogodišnjeg bavljenja glazbom u smislu kolekcionarstva i proučavanja iste, vrlo je važno istaknuti da je zaista previše puno onih, koji su nekakvim svojim odrješitim odbijanjem ili omalovažavanjem i negiranjem nečega, nanijeli više štete sebi, nego pojedinim glazbenicima.

Iskustvo je jedna zaista velika škola, koja se završava kroz dugi niz godina.

Zbog svega što sam do sada napisao,moja preporuka bila bi slijedećeg sadržaja: "Ako već moram birati između na primjer Arctic Monkeys ili Franz Ferdinanda te Mark Knopflera i Emmylou Harris, uvijek biram ovo zadnje, dakle Marka i Emmylou... i taj moj izbor; dio je onoga što zovemo iskustvena škola. Budite uvjereni da teško mogu pogriješiti i da se sigurno neću prevariti ili razočarati."

Stoga, album "All the Road Running" preporučam u vrijeme poslije ručka ili u rane večernje sate uz čašu crnog vina; album "All the Road Running" biti će pravi desert i ispuniti će Vas sa toliko potrebnom svima nama... onom pozitivnom energijom ili vibrom.

Mladen Lončar - Mike

Hits 511
Mark Knopfler Albumi Kronologija Kill To Get Crimson » Kill To Get Crimson

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

IzvještajiDrago Diklić u Tvornici


Večer sjajnih basista


Davor Križić nastupio u Petom kupeu


Gibonni u Areni - 2. koncert


dram u KSET-u


4head nadmašio očekivanja u Hard Placeu


Partibrejkers nastupili na Riječkoj zvečki


Gibonni održao prvi od dva rođendanska koncerta


Zdenka Kovačiček & Greenhouse Blues Band - Live at Peti Kupe


Unplugged koncert T.B.F.-a u Tvornici


Gorgoroth napravili black metal spektakl u Boogalou


Užarena punk veselica u AKC Attack


Lisica u Lisinskom


AntiValentinovo #8


The Croatian Pink Floyd Show u Boogaloou


Krankšvester pokazali zašto ih i dalje volimo


Kekin Trio u Sax!-u


Žestoki tulumu u Boogaloo


Kandžijina večer u Vintage Industrialu


Lu Jakelić napunila Peti kupe