A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Snove satko sam od ulica


Bookmark

Data

Released Veljača 2015
Format Albumi
Vrsta / Rap / Hip-hop
Dodano Ponedjeljak, 11 Svibanj 2015
Žanr Rap
Length 40:55
Broj diskova 1
Edition date Siječanj 2015
Država Hrvatska
Etiketa Dallas Records
Catalog Number CD Dallas 787
Edition details objavljeno: 26.2.2015.; produkcija: Filip Tkalčić i BeatzWorkz (8, 10, 11, 13); mastering: Andrej Lončarić; snimano: 2014., AndreiMusic studio
Tags Dallas Records Ludin Filip Tkalčić BeatzWorkz

Review

Zagrebački reper Ludin svoj drugi album izdao je prvog dana, prvog mjeseca ove godine za Dallas Records. Iskreno, iščekivao sam i još iščekujem, neka druga izdanja pa mi se ovaj materijal tek nedavno našao nadomak uha. No, došao je kao iznenađenje. Zaista.

Sam Ludin povodom izdanja CD-a je izjavio:" Godinu dana radio sam marljivo na albumu s prijateljem i producentom Filipom Tkalčićem. Bili smo sigurni da imamo materijal vrijedan izdanja. Skroman sam, ali ne i za muziku. Pratim malo scenu, preslušavao sam materijale i, nemojte se ljutiti, ali imam jedan od najboljih albuma u zemlji. Sad nek pričaju da sam umišljen, ali Ludin repa srcem, kompa."

Iskreno, na prvo slušanje, ne mogu reći preslušavanje, jer se sve svelo na Cigan intro i Ratnik, koja me je privukla zbog gostovanja Generala Wooa, nisam ostao zatečen. Čak ni Generalovo gostovanje me nije impresioniralo, Woo i dalje pun srdžbe, repa o socijali. Sve skupa CD se skoro našao na dnu ladice. Ipak besposleno poslijepodne kao i sveprisutna znatiželja natjerali su me da preslušam cijeli album. Kako to obično biva, u ovakvim situacijama, nisam požalio. Opet ću spomenuti, Ludin me je iznenadio.

Momak zaista pokazuje da ima savršeno liričko umijeće za uhvatiti trenutak, životnu situaciju i upakirati ga u vrlo dobre stihove. Svi smo se mi barem jednom u životu zapitali što se to dešava s prijateljstvima, prijateljima ili poznanicima. Ludin je na to pitanje tako dobro odgovorio svojom Tako blizu, da sam stvar ponavljao jedno pet ili šest puta na Aimp-u, a lajna:"Ti živiš kvart do mene al' znam da nemaš goriva…" je tako gorko ironična, kao i sva ugasla prijateljstva. Odlazim zbog ljubavi feat. Ivana Radovniković mi je jedna od boljih, ljubavnih hip-hop stvari koje sam čuo u zadnjih desetak godina. Možda čak i najbolja. Dok Ivana svojim refrenom samo pojačava tmurnu boju Ludinovih stihova, naslovna, Snove satko sam od ulica jednim dijelom donosi komadić sretnije ljubavne priče i tople nijanse jednog lijepog dana, koji je popraćen izvrsnim gitarističkim semplom. Meni potpuno nebitno, no možda će ženskom dijelu publike biti zanimljivije, za te toplije nijanse zaslužna je i vokalna pripomoć Bojana Jambrošića.

Kad sam već naveo Generala Wooa, Ivanu Radovniković i Bojana Jambrošića, spomenut ću da se na albumu nalaze još dvije suradnje i to s Jopom na Generacija X, te Dustom na Ne može gore.

Sve u svemu, palac gore za drugi album ovog repera/poduzetnika. Ludin se, inače, bavi i cateringom. Nadam se da će mu karijera krenuti progresivno ka gore u oba smjera.   

Goran Božić

Hits 2171

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima