A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Veljača 2022
Format Albumi
Vrsta / Memphis blues / Big Band
Dodano Četvrtak, 07 Travanj 2022
Žanr Blues
Length 33:54
Broj diskova 1
Edition date Veljača 2022
Država SAD
Etiketa Nola Blue Records / Blind Raccoon
Catalog Number NB 17
Edition details objavljeno: 18.2.2022.;
Tags The Love Light Orchestra Blind Raccoon Nola Blue Records

Review

I da, pred nama je još jedan sjajan studijski uradak, "Leave The Light On", kojeg potpisuju The Love Light Orchestra, bend koji njeguje taj opaki "Memphis sound" iz pedesetih godina prošlog stoljeća. Nola Blue Records i Blind Raccoon učinile su sve da ovaj materijal dođe do mene i ovih 5 dana kasnije nije ništa strašno. Cijela ova priča i dalje pršti od ekskluzivnosti i u sebi nosi sve one značajke koje treba imati ovako snažan blues materijal, koji je objavljen 18. veljače 2022. godine.

Priča oko The Love Light Orchestra vrlo je, zapravo, jasna i čista, jer John Németh, izuzetni pjevač, kao jedan od frontmana benda iza sebe ima deveteročlani bend iz "Home of the Blues", kojeg predvode gitarist Joe Restivo i trubač/aranžer Marc Franklin, sjajni puhači, apsolutno koloritna brass sekcija, uz njih tu je i nevjerojatni boogie-woogie klavirist Gerald Stephens te ubojita ritam sekcija, koju predvodi bubnjar Earl Lowe, koji je, doslovno, pokrtetačka mašina benda. Drugi dio čine kontrabasist Tim Goodwin i basist Matthew Wilson. Ovdje moram spomenuti da je ova ekipa, ovaj album posvetila svom učitelji i prijatelju Timu Goodwinu.

Kada preslušavate ovaj album postaje vam jasno da doista treba pjevati i imati glas koji će pokrivati ovakvu glazbenu pozadinu, ovakav "sound wall". Upravo, John Nemeth ima takav vokal, koji svojom snagom i ekspresijom doslovno i potpuno sve to može pokriti. Nevjerojatno i jedinstveno glazbeno iskustvo koje će sve one koji vole kvalitetnu i sjajnu glazbu ostaviti, doslovno, bez teksta.

Ovih, gotovo punih 34' svakog poklonika ovog glazbenog stila ostaviti će bez teksta. Zašto? Odgovor je samo jedan; ovaj glazbeni spoj, sudar impresivne svirke, osjećaja koje samo naviru i sve to popraćeno vokalom, koji ruši sve pred sobom sve će fanove dobre "mjuze" osvojiti na prvo slušanje i povratka doista više nema. Biti će to ljubav na prvo slušanje.

S druge, pak, strane, gitara Joea svakoj skladbi daje tu snažnu liniju, koja vas vodi u daleku prošlost, ali istovremeno i spaja sve ono što ovoj glazbenoj priči daje na ekspresivnosti u realnom vremenu.

Ovo drugi studijski uradak koji nam nudi ova doista impresivna supergrupa, jer svi se sjećamo njihovog prvog albuma "The Love Light Orchestra Featuring John Nemeth" iz 2017. godine, kojim su vrlo uspješno razvalili tadašnju blues scenu. Naime, malo tko je očekivao tako snažnu glazbenu priču i tako sjajni "feedback" s glazbenom ponudom, koja dolazi iz prošlosti i vodi svoju priču na tako slušljiv i pristupačan način. Mislim da to mogu samo rijetki! Ovaj novi album definitivno je potvrda da je ova supergrupa ponovila sve, ali sada još snažnije i dublje. Jer ako su prvim live albumom pokazali svoju snalažljivost i lakoću svirke uživo, sada su otišli tri koraka dalje i prezentirali koliku snagu i koliki moćan "feeling" imaju i nose u sebi! IMPRESIVNO!

Ovaj drugi album Love Light Orchestra značajno pokazuje da ova priča nailazi na plodno tlo i da nema straha, samo ako je dobra "furka" i ako sve to tako dobro i sjajno zvuči! Zajedničkim doprinosom Johna i benda dobivamo zvučnu sliku prepunu kolorita, snažnu i obostrano itekako upečatljivu!

Uostalom, potražite i poslušajte "Leave The Light On" i sami ćete već nakon samo nekoliko minuta spoznati da sam u pravu i samo ćete nastaviti uživati u ovoj, doista sjajnoj glazbenoj ponudi!

Mladen Lončar - Mike

Hits 1259

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Sve samo ne Luzeri u Klubu kulture


Prigušeni taktovi glazbenog „fusiona“ Chuia u pulskom Kotaču


Josipa Lisac obilježila 50 godina "Dnevnika jedne ljubavi"


Švesterovo u Tvornici


Moćan i energičan Zoster rasplamsao Tvornicu


Sunnysiders u SAX!-u promovirali album "27 Stitches"


KBO! nastupio u Tvornici


U lisinskom održan Symphonika On The Rock


Galerija fotografija: (ne)normalni u Tvornici


Bezvremenska Natali Dizdar nastupila u Petom kupeu


Žestoka rock svirka Kojota grmjela Tvornicom


Sjajna Jeboton Fešta u klubu Boogaloo


Urban&4 na samoborskom fašniku


Megadance party pretvorio zagrebačku Arenu u najveću diskoteku u Hrvatskoj


Mangroove - Acoustic special u Klubu Kazališta Komedija


Svemirko i Donkey Hot nastupili u rasprodanom Vintageu


Kaos 696 Winter War 2024 Tour


Galerija fotografija: Wanted Men - Johnny Cash Tribute


Letu Štuke u Sax!-u