facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Pixie Lott


Bookmark

Data

Released Kolovoz 2014
Format Albumi
Vrsta / Pop / R&B / Soul
Dodano Utorak, 09 Prosinac 2014
Žanr Pop-Rock
Length 42:36
Broj diskova 1
Edition date Kolovoz 2014
Država UK
Etiketa Virgin / EMI Records
Catalog Number 3775513
Edition details Objavljeno: 1.8.2014.; produkcija: Jerry Abbott, Rami Afuni, Craze & Hoax, Jonathan Green, Mads Hauge, Jack Splash i Phil Thornalley; snimano: 2012. - 2013.
Tags EMI Virgin Pixie Lott Phil Thornalley Jack Splash Mads Hauge Jonathan Green Craze & Hoax Rami Afuni Jerry Abbott

Review

Pixie Lott britanska je glazbenica koja je svoj veliki „bang“ napravila 2009. godine hitom Mama Do. Time je prepoznata kao ponešto drukčijeg glasa, stasa i stila te je postala simbol za malo, vrckavo i posebno, a album prvijenac Turn It Up prodan je u preko milijun i pol primjeraka. Drugi album Young Foolish Happy već je manje upečatljiv, a treći, Pixie Lott, nije više nego osrednji. Prvi dio albuma obećavajuć je, ali vrlo brzo izgubi sjaj i postane monoton.

Pjesma Nasty započinje album i prevari nas – vrckava je, vesela, Pixien glas u visokim dionicama upotpunjuje razigranu pozadinu u stilu kasnih 90-ih ili ranih 2000-ih. U svakom slučaju, kombinacija je osvježavajuća, retro, sunčana i pozitivna, a Pixie se s pravom razmahuje odličnim glasom ugodne promukle boje. Lay Me Down također je pod šljokicama 2000-ih. Započinje zgodnim zviždanjem, tema na klaviru uvodi nas u repetitivni, ali ugodan refren. Pjesma je pjevna, lako se prima, ritam je zarazan, a prisutne su i emocije unatoč pomnoj produkciji.

Kada bi cijeli album bio zamaman kao prve dvije pjesme, bio bi super kombinacija starog s novim, osvježavajuće veseo i zarazan. Nažalost, nije tako. Ostatak pjesama već je upola manje zanimljiv i poseban. Ono što karakterizira većinu pjesama je neoriginalnost, već viđene melodije, spojevi i naposlijetku tekstovi. Prvi primjer toga je treća Break Up Song, sladunjava i nemaštovita balada. Slične Ain't Got You, Leaving You i Raise Up vjerne su šabloni: show-off vokal, prateći vokali, neupečatljiva pratnja i nemaštovita melodija te zvuče kao soundtrack za neki romantični film. Mrvicu bolja je Cry And Smile, moguće zato što se prvenstveno bazira na vokalnoj dionici, a Pixienom pjevanju se nipošto ne može prigovoriti. Stoga glasom i stilom pjevanja nadomješta kvalitetu same pjesme.

U srednju kategoriju uvrštavam Champion i Kill A Man. Isprobane, zarazne melodije, eksplozivan ritam, ali ništa novo i pretjerano zanimljivo izuzev zborskih dionica u Champion. Bang se doima jako nježno zbog tišeg pjevanja te lagane melodije i ritma. Možda nekima može biti iritantna zbog dijelova kada ponavlja „bang bang bang“, ali po mom mišljenju, ti dijelovi dobro pristaju na ostatak pjesme te joj daju posebnost koja nedostaje.

Ovaj album baš nije „with a bang“, ali ovih nekoliko pjesama podižu ga iz neoriginalnog i bezbojnog u solidan uradak. Pixie Lott umjetnica je posebnog glasa i dobrih mogućnosti. Kada bi četvrti album bio kao kombinacija najboljih pjesama s prva tri, njezin osebujan stil došao bi do izražaja te bi se nalazila i na mojoj playlisti.

Valentina Botica

Hits 1642
Young Foolish Happy « Young Foolish Happy Pixie Lott Albumi Kronologija

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42