facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Veljača 2018
Format Albumi
Vrsta Synthpop / Electropop / Psychedelic Pop
Dodano Petak, 11 Svi 2018
Žanr Pop-Rock
Length 44:25
Broj diskova 1
Edition date Veljača 2018
Država SAD
Etiketa Columbia
Edition details Objavljeno: 9. veljače 2018. / Producenti: MGMT, Patrick Wimberly i Dave Fridmann
Tags Columbia Dave Fridmann MGMT

Review

Po samom početku albuma da se primijetiti kako MGMT-ovci ne zrače svojom uobičajenom energijom već su primijenili neki drugi stil. Koji čak na prvu ne prolazi kao nešto što bi oni stvorili, no ukoliko se samom albumu 'Little Dark Age' da prilika, poprilično je zahvalan stil kojem su se priklonili.

Obzirom na konstante promjene koje se događaju, MGMT nisu imali potrebu biti u toku. Zarotirali su svoje stvaralaštvo u drugom smjeru i napravili neočekivani zaplet za razliku od prošla tri albuma, čija energičnost je iskakala iz okvira (Kids, Electric Feel...).

Iako su napravili neke promijene u stvaranju, svejedno je ostao prisutan onaj psihodelični zvuk negdje u pozadini po kojem duo i je poznat.

Unatoč činjenici da je Oracular Spectacular 2008. proglašen albumom godine (NME) pomalo je frustrirajući nedostatak volje i truda da upotpune svoje ideje i stvore kompletniji album nego što je Little Dark Age ispao. Album nije loš, ali mu definitivno fali nešto da bi bio potpun, ili da bar na neki način prezentira prepoznatljiv zvuk MGMTa.

Otvaranje albuma zauzela je 'She Works Out Too Much' koja na prvo slušanje zvuči kao još jedna poluplesna melodija u nizu, no zapravo je 'dating antheme' iliti pjesma o odlasku na spoj, preko sve popularnijeg Tindera, a VanWyngarden i Goldwasser objašnjavaju kako im je dosta "lajkanja selfija" te poručuju "welcome to the shitshow, grab a comfortable seat!"

Nakon već sada nekoliko puta preslušanog Little Dark Age, možda je moja prosudba na prvu bila prebrza i možda nisam dovoljno pažnje poklonila ovim stvaraocima. Album je sasvim solidan, slušan i opisuje nešto što ne bih svaki dan pustila na Deezeru ili YouTubeu, ali bi mi u jednom trenutku definitivno odgovaralo preslušati samo njih od početka od kraja.

Možda zato u 'When You Die' opisuju svakog od nas, a ponajviše sebe što se tiče kritike koje su im upućene zbog neobičnog stvaranja i izlaženja iz svoje poznate zone stvaranja i komfora, stoga i poručuju "Don’t call me nice, I’m gonna eat your heart out... Go f#ck yourself! You heard me right, don’t call me nice again."

Anja Čančar

Hits 1004
Congratulations « Congratulations MGMT Albumi Kronologija

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42