A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Listopad 2013
Format Albumi
Vrsta / Heavy metal / Hard rock
Dodano Srijeda, 15 Travanj 2015
Žanr Rock
Length 46:54
Broj diskova 1
Edition date Listopad 2013
Država UK, Europe & US
Etiketa UDR
Catalog Number UDR 0175 CD
Edition details Producent: Cameron Webb
Tags Motorhead Cameron Webb UDR GmbH

Review

Kada slušam i razmišljam o Lemmyju i Motörheadu obično mi odmah padaju na pamet slike iz filmova Do posljednjeg daha(1960.) Jean-Luca Godarda i Točka nestajanja (1971.) R. C. Sarafiana. Malo je ljudi u glazbenom svijetu poput Lemmyja koji posjeduju tako izuzetan pokretački duh ahilejske snage i toliko divlje srce da mogu sa 67 godina stvarati nove albume s jednakom količinom bijesa kao i kada su bili u punom naponu snage vlastite mladosti. Kao u Sarafianovom filmu, gdje je zapravo u glavnoj ulozi bijeli Dodge Challenger, čini se kao da će Lemmy kulerski upravljati svojom nezaustavljivom mašinom, bez žaljenja, s punom snagom, sve do posljednjeg daha i točke nestajanja kada će konačno prokleti kosac doći po njega s poljupcem smrti. To je život vrijedan življenja.

Aftershock je 21. album titana koji postoje već skoro četrdeset godina, a u istoj postavi već nekih dvadesetak godina (Lemmy, Mikkey Dee na bubnjevima i gitarist Phil „Wizzo“ Campbell). Nema tu naravno ništa posebno novo, uglavnom predvidljivi rock 'n' roll, blues i poneki metal riffovi te isto takve solaže i vokalne melodije. Međutim to ponavljanje ili variranje istih kodova u potpunosti je nebitno. Rockerska energija i zvuk benda od prve ubojite stvari „Heartbreaker“ u istom trenutku razoružavaju i uklanjaju svaku moguću sumnju da bi bend mogao nakon toliko godina posustati. Da je Lemmy svjestan svoje smrtnosti i zdravstvenog stanja zbog kojega je bio primoran nakon 30-ak minuta svirke završiti ovogodišnji koncert naWacken Open Air festivalu naslućuje se u riječima iste stvari: Time to get away from here, You won't see me shed a tear, No time to say goodbye.

Pored očekivanih brzih, adrenalinskih rock stvari kao „Coup De Grace“, „Paralyzed“ ili „End of Time“ s ciničnim stihovimaHalf your life ain't truth babe, The other half is lies... Half the world is psycho, The other half is meanu kojima detektira sveopću moralnu i društvenu trulu izopačenost, naAftershockunalaze se i dvije dobre lakše blues stvari, „Lost Women Blues“ i „Dust And Glass“. „Lost Women Blues“ je posebno dobra klasična blues žalopojka nad ženom koja ga je ostavila, gdje njegov ostarjeli, whiskyjem natopljen glas savršeno sjeda. Ali, Lemmy, koliko god očajan i slomljen bio, nije sentimentalni emo plačljivkoà la„emo hair changed my life“ Jared Leto, tako da se pred sam kraj stvar transformira iz laganog bluesa u čistokrvni hard rock s gotovo komično-psihotičnim riječimaGonna bring her home! A bad situation, Ain't gonna bring me down, A bad disputation, Ain't gonna turn me around... 

Ako ste iznervirani svakodnevnim lažima, neznanjem i ideološkom propagandom političara, lokalnih svećenika i vjeroučitelja, ako vas je žena/ženska/dečko/muž ostavi(la)o u očaju ili vam višegodišnja monotonija stvara upravo želju za očajem, ili jednostavno želite podići razinu adrenalina u krvi i dobrog testosteronskog raspoloženja prije izlaska na pivo s prijateljima u birtiju, Aftershock je bolji od Asentre, Seroxata i Cipralexa zajedno. Rock will turn you loose babe, Tell you the truth babe, Rock'n'Roll, Do you believe?

Ljubiša Prica

Hits 1431
The World is Yours « The World is Yours Motorhead Albumi Kronologija Bad Magic » Bad Magic

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji$ich+Dvorac u Klubu kulture


Mortal Kombat na kućnom pragu


Rod Stewart u Ljubljani


Zagrebački kultni klub ugostio mlade nade glazbene scene


Još jedna uzbudljiva večer Vrela zvuka: Magalí Sare i Manel Fortia


Gipsy Kings ispunili zagrebačku Arenu latino zvukovima


Galerija fotografija: Foncedalle, GØK2, Host Unknown


Krankšvester tradicionalno odlični u Vintageu


Chris Botti potvrdio svoju veličinu


Valhalla MUF 2024.


Symphonika On The Rock i treći put u Lisinskom


U klubu Boogaloo održan ZMF Media dan


Camille Bertault Quintet oduševio Tvornicu


Sjajan koncert The Tiger Lilliesa u Kinu SC


Trap Takeover na jednu večer preuzeo Kutinu


Zadruga rasturila u rasprodanom Hard Placeu


Songkillers nastupili u Tvornici


Kries u Boogaloo – autohtona hipnotička etno psihodelija


Urban&4 uz gudački orkestar nastupili u Šibeniku


“Ne igraj se s vatrom, slušaj ju!”