facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Ožujak 2011
Format Albumi
Vrsta Indie rock / Pop rock
Dodano Srijeda, 20 Travanj 2011
Žanr Pop-Rock
Length 33:20
Broj diskova 1
Edition date 2011
Država UK
Etiketa Mercury Records
Catalog Number 2760096
Edition details Datum objave: 7. 3. 2011.; Produkcija: Charlie Fink i Jason Lader
Tags

Review

Last Night On Earth treći je studijski album britanske Indie Rock skupine Noah And The Whale, a najavljen je singlom L.I.F.E.G.O.E.S.O.N.Album je zasad dobio pozitivne ocjene od kritike, a i relativan uspjeh među publikom.

Britanska indie scena trenutno je u pravom procvatu jer ju obilježava na desetke izvođača koji izbacuju odličnu glazbu pa se često zna dogoditi da neki izvođač izbaci nešto što će vam biti preslično onome što ste već čuli jer je teže napraviti zanimljiv i originalan album. Međutim, ovaj album nije takav. Ovaj album detaljan je i zanimljiv od prve do zadnje pjesme, a ide daleko izvan indie pop/rock/folk žanra. Zvuk je jako svjež i moderan, no ujedno i dovoljno Noah And The Whale da se svidi obožavateljima njihovih starijih stvari.

Album započinje stvarno na visokoj razini. Life Is Life i Tonight's The Kind Of Night pripadaju među najjače pjesme ovog albuma i odlično je što su obje već određene za buduće singlove. L.I.F.E.G.O.E.S.O.N. je, kako sam već rekao, najavni singl albuma, a zajedno s prethodne dvije pjesme čini savršen i dinamičan uvod u album. Wild Thing nešto je baladnija od navedenih pjesama, ali prekrasna je i emotivna, kao i The Line, koja se odlikuje stvarno lijepim tekstom, a i jakim elementima synthpopa. S druge strane, Just Me Before We Met i Waiting For My Chance To Come imaju naglašenije folk elemente. Zapravo, cijeli album rađen je na toj granici - nije to mainstreampop, neka loša komercijala koja će vam ući u uho i dignuti vam tlak. Ali također, nije to ni ona teška alternativa koja će vam oduzeti milijune slušanja prije nego što vam se pjesme počnu sviđati. Ovo je neka najbolja zlatna sredina. Album je stvarno dopadljiv i lako će vam se svidjeti, no tekstovi su izvrsni, glazba fuzija mnogih žanrova, a zvuk kvalitetan i moderan.

Uz obilje odličnih pjesama, teško je zapravo odabrati neke najbolje trenutke jer takvih je napretek te vjerujem da će svaki slušatelj imati svoj izbor i da će se slušateljima međusobno izbori poprilično razlikovati, a to je još jedna činjenica koja vam govori koliko je album šarolik. Preporučujem ga apsolutno svima - bilo da volite komercijalniju glazbu, alternativu, indie, pop, rock, folk, nešto između ili jednostavno - originalnu fuziju svega navedenog (što ovaj album zapravo i je), pronaći ćete na ovom albumu nešto za sebe u čemu ćete uživati.

Mislav Živković


 

Hits 537

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42