A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
The Dark Knight

Bookmark

Data

Released Travanj 2008
Format Albumi
Vrsta Soundtrack
Dodano Srijeda, 26 Listopad 2011
Žanr Soundtrack
Length 1:13:24
Broj diskova 1
Edition date 2008
Država USA
Etiketa Warner
Tags

Review

 

The Dark Knight je film koji je ove godine zauvijek promijenio naličje ekranizacija stripova. Epski megaspektakl Christophera Nolana potkovan je frenetičnim i jedinstvenim soundtrackom popularnih skladatelja filmske glazbe Hansa Zimmera i Jamesa Newtona Howarda, koji već imaju Oscare za svoje ranije radove, a koji su radili i soundtrack za prethodnika Batman Begins.
Zimmer je najavio da je osnovna ideja za Batmanovu temu proizašla iz zadnjih kadrova Batman Beginsa, kada Batmanu biva uručena joker karta koja nagovješta tko će biti glavni negativac u ovom filmu. No za razliku od prvog filma, gdje je glazba balansirala između emotivnijih i akcijskih motiva, novi soundtrack psihotična je eskalacija melodija koje savršeno pokrivaju radnju u samom filmu. Vrhunac je soundtracka uvodna Why So Serious koja prati uvodnu sekvencu filma koja uvodi Jokera u priču, a koja je bazirana na samo dvije note, slično kao i popularna tema filma Noć vještica.
 
Istog , ili barem sličnog tonaliteta su i perspektivne Agent Of Chaos i Introduce A Little Anarchy, čijim je tonalitetom vjerojatno bio zaprepašten i orkestralni ansambl koji ih je izvodio. Emotivnije trenutke filma prate Harvey Two-Face, Watch The World Burn i posebice Blood On My Hands, jedine skladbe na albumu u kojima prevladavaju relativno mirnije melodije. Još jedna skladba koja prati najbolje akcijske sekvence filma je napadna And I Thought My Jokes Were Bad, koja vjerno prati dramatične događaje u samoj završnici filma. 
 
Mračan, beskompromisan i ingeniozan, ovaj soundtrack je vrhunac karijere obojice skladatelja, koji potvrđuje da je klasični pristup skladanju glazbe za film još uvijek najbolji. Za ljubitelje filma, ovo izdanje je neizostavna lektira, kao i za ljubitelje ozbiljne glazbe.
 
Hits 1612
The Da Vinci Code (soundtrack) « The Da Vinci Code (soundtrack) OST-Original Soundtrack Albumi Kronologija Adulthood » Adulthood

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

IzvještajiOpeth u Tvornici


Sharon Kovacs u Tvornici


Hard Place proslavio 12-i rođendan


Klasična hrvatska četvorka +2 u Splitu


Partibrejkers obilježili velikih 40 godina


2Cellos se u rasprodanoj Areni


Kings of Convenience na tvrđavi sv.Mihovila


Pips, Chips & Videoclips na Šalati


Urban&4 na Sunčanoj strani Prisavlja


Hélène Grimaud nastupila na Ljubljanskom festivalu


Hladno pivo nastupilo u Karlovcu


Pixies na Zagrebačkom velesajmu


Kries dobro „izgorio“ u solinskoj Gradini


Vatra i Urban&4 na Danima piva


Richard Bona i „napolitanska mafija“ osvojili Makarsku


Švedski desant na Abbaziu


Tame Impala u Puli


Održan je kultni Viva La Pola! festival


Prepun amfiteatar u Puli ugostio legendarne Arctic Monkeys


Vlajternativa opet pobjeđuje