A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
I Am Very Far


Bookmark

Data

Released Svibanj 2011
Format Albumi
Vrsta Indie rock / Indie pop / Alternative/Indie Rock / Alternative Pop/Rock
Dodano Subota, 24 Rujan 2011
Žanr Pop-Rock
Length 1:41:54
Broj diskova 1
Edition date Svibanj 2011
Država SAD
Etiketa Jagjaguwar
Catalog Number JAG 185
Edition details Datum objave: 10.5.2011.; Produkcija: Will Sheff
Tags

Review

I Am Very Far za Okkervil River dolazi nakon trogodišnje pauze prije čeg' su se niskom solidnih albuma uspjeli ugurati na vrhove lista mladih nada koje rado slažu eminentni glazbeni časopisi. I nisu to bile budalaštine poput svakodnevnog NME-ovog pronalaska benda godine, Okkervil River uistinu imaju potencijala i rastuća fan baza je zaslužena.

Ono čime su Okkervil River osvajali je jednostavnost. Šarm njihovog mladenačkog folk rocka su pojačavali iznimno osobni tekstovi praćeni jakim melodijama i bilo je to ugodno osvježenje u vrijeme napornih elektronskih i inih eksperimenata koji su tad' bili veoma cijenjeni među indie publikom. Želja za odrastanjem i razvojem zvuka je prirodna i vjerojatno bi bilo pogubno za održivost benda da to nisu učinili, no I Am Very Far nije smjer u kojem bi se dalje trebali nastaviti kretati.

Eksperimentiranje je zahtjevan proces za glazbenika jer ne mora nužno uroditi plodom, tj. ono što je novo ne mora biti i dobro. Mnogi glazbenici su činili katastrofalne štete svojim karijerama i integritetu posežući za naglim promjenama zvuka ne bi li održali privid o svojoj kreativnosti. Okkervil River se nisu uništili, no zvukovi prematanja trake, kretanja ormarića sa spisima i sličnim nisu potezi zbog kojih će zaraditi aplauz. Ovi momci nisu Bjork da nove zvukove nalaze baš u svemu, a što se publike tiče, ne bi ni trebali biti.

Drugi problem albuma je jednostavnost. Najdraža osobina Okkervil Rivera na novom albumu je nestala. Cjelokupan album je pretrpan, prerazrađen, prekrcat i predetaljan u još mnogo drugih smislova. Tekstovi iz intimnih prelaze u druge, kompleksnije teme svojstvene fantazijama, no umjesto dojma fascinantne kaotičnosti, album je jednostavno usiljen i plastičan. Tek mračna Piratess i hiperritmična White Shadow Waltz mogu zadržati interes, a to je za standarde na koje su nas Okkervil River navikli jednostavno premalo.

Novi smjer koji su Okkervil River odabrali se nije pokazao najsretnijim rješenjem, no vrijeme će pokazati jesu li ovi momci sve svoje pluseve zaradili na temelju jednog trika razvučenog na nekoliko albuma ili su ovo bili tek nespretni koraci u novom smjeru koji će s vremenom postati elegantniji.

Ivan Glazer

Hits 1836

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici