facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Iggy Pop
Žanr Rock
Grad Ypsilanti
Država Michigan, SAD
Aktivan od 1960. -
WEB http://iggypop.com/
Tags Iggy Pop

Bookmark

James Newell Osterberg, Jr, bolje poznat kao Iggy Pop (Muskegon, Michigan, 21. travnja 1947.), američki je rock glazbenik.

Iako nije u početku dostigao veliku popularnost, on se računa kao inovator punk rocka, garage rocka i srodnih stilova. On je također poznat po nadimcima The Godfather of Punk i The Rock Iguana. Iggy Pop je poznat po svojim energičnim scenskim nastupima. Ime Iggy si je dao po svom prvom sastavu iz srednje škole "The Iguanas" .

Iggy Pop je bio pjevač The Stooges, garage rock sastava s kraja šezdesetih i početkom sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Sastav je imao utjecaj na razvoj heavy metal i punk rock glazbenih stilova. The Stooges je došao na zao glas zbog njihovih loših scenskih nastupa, među kojima je prednjačio Iggy, koji je tradicionalno nastupao gol do pojasa, uživao drogu, vrijeđao publiku i skakao s pozornice.

Njegova karijera je imala uspone i padove. Okušava se također u solo vodama. Njegove najpoznatija pjesme su Lust for Life, I'm bored, Real Wild Child, i hit Candy.

(izvor: hr.wikipedia.org)

Albumi (10)
Songs (118)
Albumi Albumi

EP EP

Hits 2011

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42