facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
The Cosmos Rocks


Bookmark

Data

Released Rujan 2008
Format Albumi
Vrsta Art Rock / Hard rock / Contemporary Pop/Rock / Album Rock / Arena Rock
Dodano Srijeda, 13 Veljača 2019
Žanr Rock
Length 58:46
Broj diskova 1
Edition date Rujan 2008
Država Europa
Etiketa Parlophone
Catalog Number 50999 2 37025 2 3
Edition details objavljeno: 15.9.2008.; producenti: Brian May, Roger Taylor i Paul Rodgers; snimano:
Tags Parlophone Queen Paul Rodgers Roger Taylor Brian May

Review

Pred Vama se, poštovani posjetitelji, nalazi album Cosmos Rocks koji je realiziran od strane poznate grupe Queen i Paula Rodgersa. Izdavačka kuća EMI uzela je primat, odnosno pratila je sve što se događa oko ove suradnje, jer su znali vrlo važnu činjenicu da od 1995. Queenovci nisu snimili studijski album.

Svi znamo tko je Queen i da nam Paul Rodgers dolazi iz legendarnih bendova Free, Bad Company, dakle tu nema nikakve dileme.

Rasprave je li Paul mogao adekvatno zamijeniti legendarnog Freddija potpuno su deplasirane, jer to uopće nije bila njegova intencija. Cijela poenta priče odvija se na osnovama kako su se glazbeno i idejno, te osobito jesu li se na istom nivou percepcije glazbe, našli Paul Rodgers i Queenovci. Meni je to posebna priča i to zaista treba pozdraviti i naravno, poslušati. Paul se i više nego odlično snašao u svemu tome, a album Cosmos Rocks odlična je potvrda da je apsolutno sve moguće i spojivo.

Kada sam prvi puta saznao za ovaj spoj bio sam, kao i mnogi, vrlo skeptičan, no već u temama koje nisu bile Freddyjeve Paul je sjajio nekim osobitim sjajem. Vjerojatno su shvatili kako je sve moguće samo ako se malo približe stajališta. Koliko Queen insistiraju na orkestralnim aranžmanima i koliko se trude da njihova glazba ima odrednice simfo rocka, toliko s druge strane Paul Rodgers, traži da ta suradnja ima štih bazičnog rocka. Zajedno sudeći po albumu Cosmos Rocks meni osobno zvuče i više neko dobro.

Abum Cosmos Rocks je djelo koje će svojski prodrmati pomalo uspavanu rock scenu. Da je samo to bilo bi dovoljno, no pored toga Brian May svojim već davno prije dokazanim skladateljskim potencijalom ustoličio je neke toliko bitne i značajne norme. Upravo iz tog razloga band zvuči toliko snažno i kao da su konačno dobili neki novi vjetar u leđa i otrgnuli se tom osjećaju nenadoknadivog gubitka do kojeg je došlo Freddijevom smrću. Paul Rodgers svojim ugledom i iskustvom, a osobito svojim jedinstvenim vokalom uvijek je izazivao svekoliku pozornost čitavog rock pučanstva. Čak i u solo radovima Paul je uvijek bio odličan. Reputacija svih glazbenika daje nam neku garanciju da bi njihov studijski uradak morao sve to opravdati, na svu sreću i moje osobno veliko zadovoljstvo upravo se to i dogodilo.

Album Cosmos Rocks svakako je veći i bolji od bilo kojeg albuma koji sadrži onaj svima dobro znani "sound house rockin" music". U poplavi brojnih "albumčića" poznatog city rockin", glazbenog usmjerenja ovaj album doslovno strši iznad svih ostalih, a kada se govori o country rockin" zvuku album Cosmos Rocks svakako je najbolji.

Ako idemo još dalje, trenutno na svjetskoj rock sceni nema albuma poput ovog. I na kraju Queen i Paul Rodgers svojim albumom Cosmos Rocks popunjavaju sve ono što je bilo pomalo zapostavljeno u ovoj poplavi kvazi rockerskih bendova. Ma, mnogi bi se trebali sakriti kada čuju kako zvuče ovi veterani.
Osobno, toplo preporučam ovaj rock album.

Mladen Lončar - Mike

Hits 558
Innuendo « Innuendo Queen Albumi Kronologija Live At The Rainbow '74 » Live At The Rainbow '74

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma