facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Queens of the Stone Age
Žanr Rock
Grad Palm Desert
Država California, SAD
Aktivan od 1996. -
WEB http://qotsa.com/
Tags Queens of the Stone Age

Bookmark

Queens of The Stone Age su američki stoner rock sastav okupljen 1996. godine, nakon što se raspala grupa Kyuss pjevača Josha Hommea. Od tada postigli su gotovo kultni status, odsvirali mnogobrojne koncerte i zaradili Grammy nominacije.

Kako kaže legenda, za naziv "Queens of The Stone Age" zaslužan se producent Chris Goss, koji je sa Hommeom radio još za vrijeme Kyussa. Već prvi singl Queensa "If Only" naišao je na oduševljenje publike i kritike, a samo dvije godine kasnije Queensi dijele pozornicu sa Rage Against The Machine i Smashing Pumpkinsima. Tijekom godina sastavu su se pridruživali mnogi renomirani glazbenici poput Davea Grohla ili Marka Lanegana, a Josh Homme uz to sudjeluje u projektima poput Eagles of Death Metal i Them Crooked Vultures s Daveom Grohlom i John Paul Jonesom. Na albumu ...Like Clockwork u studio Queensa je svratila, blago rečeno, impresivna lista gostiju; Dave Grohl, Jon Theodore, Mark Lanegan, Nick Olivieri, Alex Turner, Jake Shears i Elton John.

Bend je nakon izdavanja albuma "Like Clockwork" posjetio Zagreb u organizaciji INmusic festivala, a posljednje studijsko izdanje, Villains, objavili su 2017. godine.

(izvor: inmusicfestival.com)

Albumi (3)
Songs (31)
# Song
Hits 1799

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma