facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released 2006
Format Albumi
Vrsta Pop / Rock / Glam rock
Dodano Nedjelja, 24 Travanj 2011
Žanr Rock
Length 57:38
Broj diskova 1
Edition date 2006
Država SAD
Etiketa EMI / Dallas Records
Edition details Producenti: Andy Scott, Steve Grant, Mike Chapman.
Tags

Review

Jedna od najvećih grupa tzv. "glam pop – rocka" 70. godina prošlog stoljeća nakon pune tri godine šutnje, snimila je album Back to the Drive, koji je objavila diskografska kuća EMI, radi se o legendarnoj Suzi Quatro.

Suzi Quatro rođena je 3. lipnja 1950. godine u Detroitu, MI, punih 10 godina prije iznenadnog proboja na svjetskoj glazbenoj sceni, Suzi je radila i nastupala te sticala toliko potrebno iskustvo. Pa je tako nastupala u bendu Pleasure Seekers, koji kasnije postaje Cradle, a prilikom rada u detroitskom Motown studiju s legendarnim Jeffom Beckom zapaža je poznati britanski producent Mickie Most, koji je producirao izvođače poput The Animals, Lulu, Donovan, Herman's Hermits.

Već početkom 1973. godine Suzi Quatro uz pomoć skladatelja Mikea Chapmana i Nickyja Chinna, (koji su se proslavili skladajući za poznate The Sweet), izbacuju prvi veliki hit Can the Can i stvar se pokreće sama od sebe. U slijedećih nekoliko godina Suzi Quatro izbacuje 10-ak hitova, kojima je žarila i palila diljem Europe. U Americi slavu je stekla tek u kasnim 70-ima, pa tako, tek 1979. ima pravi hit Stumblin' In sa kojim osvaja rodni kontinent.

Nakon velikih uspjeha i slave tijekom 70-ih godina prošlog stoljeća, Suzi Quatro snimala je albume s manje ili više uspjeha i tražila načine da zadrži stečeni status. Tijekom 80-ih i 90-ih godina radila je uz albume i neke poslove vezane uz kazalište i televiziju. Njezinu karijeru vrlo lako možemo sagledati preko dinamike izdavanja njezinih albuma.

Ovim zadnjim albumom Back to the Drive, Suzi Quatro razbudila je sve one koji su zaboravili na nju i njezin glazbeni opus. Osobno nikada baš nisam bio previše sklon tom njezinom "glam pop-rock" izričaju, no, ono što joj svakako treba priznati, to ju ipak njezina predanost i određenost spram rock glazbe uopće.

Moram napomenuti da je upravo album Back to the Drive prezentiran u 458. emisiji "ROCK – OKO", koja je bila emitirana 10. travnja, a eto stjecajem okolnosti, tek sada pišem svoje viđenje ovog albuma.

Album Back to the Drive prvotno sadrži toliko potreban naboj i energiju, koje, ruku na srce, danas ipak rijetko možemo susresti. Na drugom mjestu slijedi odabir skladbi koji je podređen "većoj slušljivosti" albuma,(što nikako ne možemo uzeti kao nedostatak ili manu). Posebno želim istaknuti obradu Neil Youngove Rockin' in the Free World te Mike Chapmanovu uvodnu i naslovnu pjesmu Back to the Drive,a tu su još interesantna No Choice, pristupačna rokerica Dancing in the Wind i osebujne Wasted Moments i Born Making Noise

PREPORUKA:
Najbolja preporuka za ovaj album je izjava same Suzi Quatro koja kaže: "I give You my rock and roll… I give You my heart and soul…forthe two cannot be separated… I’m back!!!"  Da, to je to …SUZI QUATRO… se vratila!!!

 

Mladen Lončar - Mike

Hits 1510

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma