facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Persona


Bookmark

Data

Released Kolovoz 2009
Format Albumi
Vrsta Rap
Dodano Srijeda, 21 Rujan 2011
Žanr Rap
Broj diskova 1
Edition date Kolovoz 2009
Država SAD
Etiketa Flavor Unit
Catalog Number 001297202
Tags

Review

 

Uz multifunkcionalnu pojavu Queen Latifah lako je zaboraviti čime se ona zapravo originalno bavila. I dok njeni filmovi razaraju box office, a i više je nego sposobna za jazz pjevanje svi se neće ni sjetit da je upravo ona prozvana kraljicom rapa. Dobrih 6 godina nakon posljednjeg izdanja, Queen Latifah ostvaruje povratak albumomPersona. Baš zbog te činjenice da su svi zaboravili čime se Queen Latifah bavila od povratničkog albuma treba očekivati visoko prosječno ili natprosječno djelo, što ovo djelo nažalost nije.

Queen Latifah je svoju karijeru reperice gradila isključivo preko vlastitih sposobnosti, jer istinu govoreći, kraljica rapa izgled nema. No možda je tako i najbolje jer je nudila pregršt solidnog rapa koji je bio prepoznat i nominacijama za Grammy. Teško je povjerovati da sposobnosti Queen Latifah ipak nisu iznjedrile nešto bolje od ovog djela.

Pod produkcijskom palicom Coola i Dr. Drea te uz suradnje s imenima kao što su Mary J. Blige i Missy Elliot, Latifah osigurava dovoljan interes za ovaj album, no sigurno je da se radi o djelu koje će u budućnosti oni koji prepoznaju rad kraljice repa najmanje rado kupovati. Raznovrsnost albuma je građena preko r'n'b-ja, balada te pop/dance stvari no tek ovo potonje mogu osigurati više preslušavanja za ovaj album. Izvrsni Cue The Rain bi najviše od svih mogao ostvariti uspjeh, no i taj uspjeh će biti kratkog daha.

Album nazvan Persona upravo paradoksalno svome nazivu nudi najmanje osobnosti. Oboružana vrućim producentskim imenima i vrućim suradnjama, ovo je album u koji je Latifah uložila najmanje sebe. Iako uvijek simpatična i uvijek favorizirana, ovo nije album koji će se isticati kad će se jednom govoriti o vrhuncima karijere kraljice rapa.

 

Ivan Glazer 

Hits 1630

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma