A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Studeni 2010
Format Albumi
Vrsta Synthpop / Electronic
Dodano Nedjelja, 03 Travanj 2011
Žanr Pop
Length 1:01:30
Broj diskova 1
Edition date 2010
Država Švedska
Etiketa Konichiwa
Tags

Review

Za razliku od prethodna dva albuma koji u svome nazivu imaju oznake 1 i 2, ovaj nastavak, tj. zadnji dio trilogije ju nema, pa se jednostavno zove Body Talk. Razlog tome je da ovaj nastavak sadrži po pet pjesama sa prva dva albuma i još pet novih, pa ga na neki način možemo gledati i kao svojevrsnu kompilaciju. Body Talk je u obliku trećeg dijela trilogije (sa brojem 3 u nazivu) objavljen samo u pojedinim zemljama i kao takav sadržava samo pet novih pjesama. E sad – što je bolje?
 
Gledajući iz aspekta nekoga tko je prva dva dijela slušao dio po dio, treći dio bi bilo bolje slušati u skraćenom obliku, odnosno samo pet novih pjesama. Zašto? Oduzmemo li očiti razlog da je ovo više plesna, a manje muzika za mirno slušanje, ujedno i zbog toga što je Body Talk nekako razvodnjena verzija prva dva albuma, a to oni po svojoj kvaliteti baš i ne zaslužuju. Slušajući Body Talk u obliku od petnaest pjesama, ostaje dojam raspršenosti na sve strane, sa manje onog snažnog dojma koji prva dva albuma ostavljaju, kao da se željelo u jednom albumu sažeti sve od prije. Nažalost, u ovom slučaju to nije bilo najsretnije rješenje, ali to je ionako jako težak zadatak. Pa dobro, Robyn se malo zanijela, a što ćemo sad. Pozitivna strana Body Talka jest u tome da će ga većina ljudi vjerojatno preslušati samo u ovom obliku, pa je na neki način on bio nužno zlo.
 
Iz ovih razloga ću se osvrnuti samo na pet novih stvari. I opet napominjem, tih pet stvari u jednom paketiću na vašoj playlisti ostavljaju vrlo dobar dojam.
 
Dakle, Indestructible je elektronička verzija akustične stvari koja se javlja u drugom dijelu, te je objavljena kao singl trećeg dijela. U maniri prijašnjih najboljih stvari trilogije, ima jako dobar aranžman i ostavlja odličan dojam mračnog pretrpanog plesnog podija. Nastavlja se Time Machine, koja ubrzava tempo i prema Robyn govori o želji za vraćanjem u doba kad sam imala 22 godine, kako bi si rekla da se ne brinem toliko i ne bojim svega oko sebe, iako znam da to nije moguće. Call Your Girlfriend bih okarakterizirala kao slabiju stvar, koja je prilagođena mlađoj populaciji. Ali da sam ja roditelj čija, recimo kćer tinejdžerica sluša ovakav pop, ne bih se brinula hoće li mi dijete poglupiti od pranja mozga današnje glazbene industrije. Nadalje, Get Myself Together također ostavlja dojam muzike za mlade i sve koji se tako osjećaju, ali kao što je već i ranije rečeno, premda ima taj mlađahni prizvuk, to joj nimalo ne oduzima snagu i sugestivnost. Apsolutno mogu zamisliti da se masa odraslih i pače ozbiljnih ljudi, razbacuje na nju u nekom klubu. Bez obzira na jednostavnost teksta pjesme, odgovorno tvrdim da je kvalitetan i dobar. 
 
Kao zadnja pjesma na obje verzije albuma se javlja Stars 4-Ever, koja je po meni također uspješnica među novim stvarima. Ima odličnu glazbenu temu koja pomalo podsjeća na Daft Punk, te tekst koji izgleda kao da ga je tinejdžerica pisala, ali ne zamjeram. I Robyn je sama rekla da se osjeća mladom u sebi, te da su ti tinejdžerski tekstovi i ugođaj, nešto što ponekad osjećam bez obzira koliko godina imala. A ja se pitam - ne osjećamo li svi, ponekad sa više razumijevanja, suosjećanja i intenziteta nego kad smo bili tako mladi?
 
Prema Robyn, Body Talk trilogiju treba promatrati kao jedno djelo u nekoliko nastavaka. Kad ga tako promatramo, možemo biti stvarno zadovoljni i nadati se da će mainstream pop u većoj mjeri otići u ovom smjeru. Naziv albuma, Body Talk, možemo promatrati kao 'govor tijela' ali i kao dvije odvojene riječi pa dobijemo tijelo (body) – plesno i govor (talk) – one pametne i osjećajne tekstove koje nam je Robyn tako lijepo servirala i spojila sa jako dobrom plesnom, ali i ne toliko plesnom glazbom. Koliko su ovi albumi dobri, vrijeme će pokazati. Do tad, veselim se svakom trenutku kad izađem van, a DJ pusti neku pjesmu s ova tri albuma, za što vjerujem da će tako biti i ubuduće.
 
Zdenka Stulić
Hits 1414
Body Talk Pt. 2 « Body Talk Pt. 2 Robyn Albumi Kronologija

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

IzvještajiThe Dire Straits Experience podigli na noge ispunjeni Lisinski


Rock propovijed: Goran Bare i Majke u Vintage Industrial Baru


Matijine vile igrom osvojile Tvornicu


Flaner i Colostrum razbudili Klub kulture


Hali Gali tulum u AKC Attack!


Održan je 3. Superval u Vintage Industrial Baru


Avalanche Kaito: Glazbena lavina u Močvari


Antun IDEM u Très Chic Caféu


U Lisinskom izveden sjajan balet Romeo i Julia


Sve samo ne Luzeri u Klubu kulture


Prigušeni taktovi glazbenog „fusiona“ Chuia u pulskom Kotaču


Josipa Lisac obilježila 50 godina "Dnevnika jedne ljubavi"


Švesterovo u Tvornici


Moćan i energičan Zoster rasplamsao Tvornicu


Sunnysiders u SAX!-u promovirali album "27 Stitches"


KBO! nastupio u Tvornici


U lisinskom održan Symphonika On The Rock


Galerija fotografija: (ne)normalni u Tvornici


Bezvremenska Natali Dizdar nastupila u Petom kupeu