facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Rujan 2010
Format Albumi
Vrsta Pop / Electro / Synthpop
Dodano Nedjelja, 03 Travanj 2011
Žanr Pop
Length 32:58
Broj diskova 1
Edition date 2010
Država Švedska
Etiketa Konichiwa
Tags

Review

Body Talk Pt. 2 je drugi u nizu albuma Body Talk trilogije koju je Robyn izdala ove godine. Ovaj se album sastoji od osam pjesama sa jednim dodatnim bonusom. Ono što je rečeno kao zamjerka prvom dijelu Body Talka - da je necjelovit i nedovoljno snažan, ovdje ne vrijedi. Da pojasnim.
 
Album je puno bolje složen na način da jedna stvar navodi na drugu i može se reći da ima priču koju možemo nazvati uvodom, zapletom i raspletom. Njegova cjelovitost se prvenstveno očituje u dosljednoj upotrebi raznolikih plesnih ritmova kroz čitav album.
 
Uvod započinje sa vedrijim i svjetlijim stvarima In My Eyes koja je napravljena u suradnji s Kleerupom, Include Me Out te Hang With Me, koja je ujedno i singl albuma. Zadnja se ujedno javlja i na Body Talk Pt. 1 u akustičnoj verziji. Ovakvo poigravanje aranžmanima je doista pohvalno i baca drugačiji pogled na albume. Zanimljivo je ove dance uratke promatrati kroz akustičnu prizmu izražajnijih i osobnijih osjećaja autorice. Pretpostavka je da su upravo ovakve dvojne verzije glavni krivci za javljanje trostrukog albuma, uz očiti kreativni bum koji je Robyn imala (blago joj se baš).
 
Zaplet možemo nazvati mračnijim dijelom albuma. On započinje fatalnom Love Kills koja simpatično podsjeća na furiozni dance 90-ih i zapravo baš paše atmosferi plesnih podija mračnih klubova. To je vrlo dobra, klasično mazohistička stvar koja na neki način religiozno slavi plesni podij. Doduše, ostaje dojam da smo ju već negdje čuli. Slijedi We Dance to the Beat, koja se slobodno može nazvati uzdanicom albuma. U njoj se može čuti nešto novo, uzbudljivo i prije svega dobro. Hladni robotski zvuk koji izgovara stihove koji izražavaju humanu zabrinutost oko uzroka nevolja današnjeg društva ne može slušatelja ostaviti ravnodušnim. Ta topla hladnoća podsjeća na Radioheadovski pristup, ali tu i staje. I to je dobro, jer je zvuk originalan i inovativan. Također, ona svojim ozračjem poziva na katarzičan ples kojim se gotovo upada u trans ritmičkog 'slavljenja' samoprokletstva današnje izgubljenosti u tehnologiji. Odnos robota i čovjeka je već u Body Talk Pt. 1 spomenut kao jedna od osnovnih tema sva tri albuma. Criminal Intent lagano završava ovaj zaplet navodeći ga prema klimaksu raspleta. Ona lagano usporava sa techno house stila i vodi ka hip-hopu sa snažnim ritmom.
 
Rasplet počinje sa već spomenutim klimaksom albuma, drugom uspješnicom U Should Know Better, napravljenom u suradnji sa Snoop Doggom. Iako se sve svodi na hip-hop, ritam je itekako intenzivan, a sama stvar za sebe jako snažna i sugestivna, i kao i sve ostale pjesme na ovom albumu, izrazito plesna. Već po zadanom obrascu iz prvog dijela, album se završava akustičnom Indestructible, opet emotivnoj te iskrenoj ljubavnoj pjesmi koja se u elektroničkoj verziji javlja na trećem dijelu. Kao bonus se javlja pjesma Bad Gal koja bi po svojoj house, te manje komercijalnoj i svidljivoj prirodi možda više pasala prvom albumu.
 
Body Talk Pt. 2 je najbolji od sva tri albuma jer ima najveću koherentnost ideje, zvuka i ritma. Ima optimalnu duljinu od osam službenih pjesama i svo vrijeme zadržava pažnju slušatelja. Moja preporuke je – za vas koji volite kvalitetan tanac (ono kad noga sama ide) te pomalo pomaknuti pop, isplati se poslušati.
 
Zdenka Stulić
Hits 1037
Body Talk Pt. 1 « Body Talk Pt. 1 Robyn Albumi Kronologija Body Talk » Body Talk

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma