facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Kolovoz 2014
Format Albumi
Vrsta / Garage rock / Psychedelic rock
Dodano Četvrtak, 16 Listopad 2014
Žanr Soundtrack
Broj diskova 1
Edition date Kolovoz 2014
Država Switzerland
Etiketa Voodoo Rhythm
Catalog Number VRCD89
Edition details Datum objave: 23.8.2014.; glazba za film Adriana Winklera
Tags

Review

Roy and the Devil’s Motorcycle su četveročlani legendarni underground švicarci. U zadnjih dvadesetak godina sakupili su priličan broj fanova i odradili nebrojeno puno koncerata po čitavom svijetu.
Tri brata su pokupila svoje gitare i krenula u misiju da zapale naše male svjetove. Sirova snaga reverba, distorzija i harmonica su idealna kombinacija za dobro zapaliti atmosferu na bilo kojem mjestu. U samim početcima njihovi utjecaji su bili očigledni: prašnjave blues gitare, gospel. Garaže i Spaceman 3. Sve što su napravili je njihovih ruku djelo pa tako su i snimali u doslovce nemogućim  uvjetima.
Jednom su ih opisali kao najneobičniju braća u rock ‘n’n rollu , možda zato što djeluju svi kao jedan.
Nakon par singlova izbačenih u underground Record Junkie Label, pustili su njihov, ajmo to nazvati, pobješnjeli punk blues Forgotten Million Sellers, kultni LP klasik za Švicarsku Voodoo Rhythm Label 1998. godine.

Malo odrastanja ih je dovelo do odličnog soundtracka Because of Women izdanog 2006. godine. Od početka do izdanja tog singla su dečki odradili hrpetine turneja po Europi svirajući s Acid Mothers Temple, Sonic Boom/Spectrum, Back Lips, Disapperas, Strange Boys, Psychic Tv i Martinom Revom iz Suicidea.

Oduvijek samoživi i uporni i dalje snimajući u svom kućnom studiu bend je izdao treći album u proljeće 2012. godine “Tell it to the People” koji je pun jazz energije i s puno više groova zahvaljujući novom bubnjaru Alainu Perretu te je taj album donio noviji svježiji zvuk u njihovom psihodeličnom zvuku.

Zadnje što je bend napravio je soundtrack za dokumentarni film o Švicarskom bajkeru “Tino-Frozen Angel”
Muzika sa savršeno uklapa u film o prvom zloglasnom predsjedniku Hells Angles moto kluba kojeg su popularno zvali Frozen Angel. Nitko nije utjelovio švicarski san o borbi za slobodu kao Tino. Dokumentarac pokazuje realnu i jedinstvenu Born Bad pobunjeničku karijeru koja je započela ranih šezdesetih godina.

Ovaj film je švicarski povijesni dokumentarac koji pokazuje jedinstvenost čovjeka njegovu borbu za slobodu a muzika Roy and The Devil’s Motorcycles se savršeno uklopila u cjelokupnu atmosferu.

Suzana Svečnjak Romanić

Hits 1260
Tell It To The People « Tell It To The People Roy and the Devil's Motorcycle Albumi Kronologija

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42