facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Svi 2016
Format Albumi
Vrsta Blues rock / Hard rock / Album Rock / Modern Electric Blues / Contemporary Blues
Dodano Utorak, 10 Svi 2016
Žanr Blues
Length 44:46
Edition date Svi 2016
Država SAD
Etiketa 429 Records
Catalog Number FTN16054
Edition details objavljeno: 6.5.2016.; produkcija: Barry Goldberg, Kevin McCormick, Kenny Wayne Shepherd i Stephen Stills
Tags Stephen Stills The Rides 429 Records Kenny Wayne Shepherd Kevin McCormick Barry Goldberg

Review

Dana 6. svibnja 2016. od strane izdavačke kuće 429 Records obavljen je novi, drugi po redu studijski album zvjezdane blues n' rock supergrupe The Rides, "Pierced Arrow". Grupu čine: Stephen Stills, čovjek kojeg nije zgorega opisati kao legendarnog glazbenika koji je svojom gitarom, vokalom, ali i skladateljskim potencijalom obilježio modernu glazbu, zatim osebujan, sjajan gitarist Kenny Wayne Shepherd, pripadnik tzv. 'skateboard' blues n' rock generacije, koji se nakon jednog razdoblja kreativnog lutanja odlučio u potpunosti posvetiti onome što mu oduvijek najbolje leži, iskričavom, blistavom i atraktivnom rock n' bluesu, te poznati klavijaturist legendarnih Electric Flag, Barry Goldberg. Ova trojka čini nukleus ove jedinstvene supergrupe.

Kao što znamo, u modernoj glazbi do sada smo imali brojne primjere supergrupa, koje upravo zbog svoje zvjezdane strukture nisu bile dugotrajne. Poznavajući koliko–toliko ovu tematiku, slobodno mogu napisati da su takve suradnje itekako poželjne, one i prije i sada pokazuju kako se udružuju, surađuju glazbenici i kakvi su im rezultati. Kada pišem o konkretnom slučaju, The Rides su nevjerojatna skupina, ekipa glazbenika koje spaja nadahnuta, kvalitetna glazba koja im pruža apsolutno sve. Naravno, oni su ti koji tako vješto svladavaju sve prepreke i s izuzetnom dozom elegancije idu iz pjesme u pjesmu. U svakoj nalaze svoju inspiraciju, svoj mir i traže da se to respektira. Taj respekt je zapravo najmanje što im se može dati. "By My Side" je pjesma preslušana ni sam ne znam koliko puta, a slušatelj se zapita kako je impozantno razrađena, aranžirana i kako i koliko je ova tema u svojih pet minuta velika, značajna i nadahnuta.

Album "Pierced Arrow" oduševit će vas svojom slojevitošću, svojom nadgradnjom te će vas izbaciti iz takta i vjerujte mi nećete se samo tako oporaviti. Nema sumnje da se veličina glazbenika ogleda u njihovoj želji da sviraju i pjesme drugih glazbenika, a pravi primjer za to je njihova obrada poznate "My Babe", koja nam itekako pruža taj snažan osjećaj općenite blues 'furke'. Stoga, vjerujem da će sve zaljubljenike u blues The Rides očarati svojom snažnom određenošću prema rocku i bluesu na ovom svom drugom albumu. Uz navedenu trojku, tu je i snažna ritam sekcija – bubnjar Chris Layton (Stevie Ray Vaughan and Double Trouble) i basist Kevin McCormick (CSN, Jackson Browne) – nema sumnje da će ova supergrupa ispuniti sva vaša očekivanja i rasplamsati vjeru u ovaj osobiti glazbeni stil. Preporučam preslušati "Virtual World"!

Nećete vjerovati, ali prošle su već tri godine od njihovog nastupnog albuma "Can’t Get Enough" za 429 Records i ovim novim jednostavno su otišli ali baš u svemu velik korak dalje.

PREPORUKA:
Puno zajedničkog sviranja i jam sessiona pred ovim glazbenicima počelo je otvarati neka nova vrata. Iza jednih jednog dana stajao je K.W. Shepherd i tada se tek cijela stvar zahuktala. Naravno, i ovim projektom bend je dobio snažan poticaj za dalje i to su nesumnjivo opravdali. Okupljanjem ovih glazbenika koji djeluju pod imenom The Rides dobili smo određene rezultate i oni su tu pred vama, pa izvolite, prosudite sami!

Mladen Lončar - Mike

Hits 1143
Can’t Get Enough « Can’t Get Enough The Rides Albumi Kronologija

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42