facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Lipanj 2010
Format Albumi
Vrsta Rock / Classic
Dodano Utorak, 19 Travanj 2011
Žanr Rock
Length 55:39
Broj diskova 1
Edition date 2010
Država Velika Britanija
Etiketa Deutsche Grammophon
Tags

Review

Deseti album jednog od najpopularnijih britanskih glazbenika objavljen je 13. lipnja ove godine. Sting je album izdao uoči istoimene turneje na koju je krenuo s Royal Philharmonic orkestrom, a na njemu su se našle već dobro poznati njehovi hitovi kao što su Englishman In New York i Roxanne.
 
Sting je skupa s orkestrom pjesmama dao novi ritam, a neke od njih sada su više plesne nego originali. Albumom je očito želio podsjetiti i na neke davno zaboravljene pjesme koje je snimio te ih nije nimalo slučajno stavio na popis pjesama. Publika pjesmu I Hung My Head poznaje u izvedbi Johnnyja Casha, ali tek neki znaju da je pjesmu originalno Sting izdao 1996. godine na albumu Mercury Falling. When We Dance se pak našla na albumu Fields Of Gold: The Best Of Sting 1984 - 1994. 
 
Istina, prije nego sam počela slušati ovaj album pomislila sam da je to još samo jedan od onih brojnih best of albuma kojima se stariji glazbenici žele vratiti na scenu. Međutim, iznenađujuće je da glazbenik poput Stinga koji je već godinama u svijetu glazbe i dalje može bez puno muke i sa predivnim idejama svoje fanove dići na noge.
 
Uspio je udahnuti i "novi život" u starije klasike grupe Police, a da se to tijekom slušanja pjesme zapravo i ne primijeti odmah. Pjevač je očito imao u vidu i tijekom snimanja originalnih pjesama da će jednoga dana izdati album na kojem će ga pratiti i cijeli orkestar. Ako nije, svaka mu čast, jer mu se pjesme savršeno uklapaju u koncepciju. 
 
Od pjesme Next To You pa sve do The Pirate's Bride samo osluškuješ da vidiš što te čeka sljedeće. Na albumu su radili i Rob Mathes, Elliot Scheiner, Claudius Mittendorfer i Scott Hull, a prodan je do kraja kolovoza ove godine u 267.000 kopija. 
 
Symphonicities nije samo pokušaj da sa starim stvarima očara staru publiku već da im dokaže da još uvijek žari i pali, a tijekom godina je usavršio svoj zvuk. Sting bez sumnje ima još uvijek što ponuditi svijetu, a srećom ovaj album uživo će nam dočarati i početkom studenog u Areni Zagreb.
 
Đurđica Sarjanović
Hits 679
If on a Winter's Night... « If on a Winter's Night... Sting Albumi Kronologija Live In Berlin » Live In Berlin

Posljednje recenzirano - Jazz