A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Studeni 2021
Format Albumi
Vrsta / Alternative/Indie Rock / Contemporary Pop/Rock / Adult Alternative Pop/Rock / Adult Contemporary / Album Rock
Dodano Četvrtak, 09 Prosinac 2021
Žanr Pop-Rock
Length 45:10
Broj diskova 1
Edition date Studeni 2021
Država Europa
Etiketa A&M Records / Cherrytree Records / Interscope Records
Catalog Number 00602438795567
Edition details objavljeno: 19.11.2021.; producenti: Martin Kierszenbaum, Maya Jane Coles i Sting; snimano: Cherrytree Studios, USA, Hotel Germain, France Il Palagio, Italy, Lake House, UK, Sanctuary Studios, Bahamas i Sear Sound, USA
Tags Interscope Records A&M Records Sting Martin Kierszenbaum Cherrytree Records Maya Jane Coles

Review

Onako iskreno, mogu slobodno napisati da glazbu Stinga nisam pretjerano doživljavao za vrijeme rada i djelovanja benda Police. Malo više počeo sam ga slušati kao solo izvođača, a neka moja ključna točka doživljavanja svega što je Sting radio i radi bila je 1985. godina i izlazak njegovog dvostrukog live albuma "Bring On The Night". To je, definitivno, bio prijelomni trenutak kada sam ponovo počeo preslušavati albume benda Police i shvatio od kuda zapravo "vjetar puše". Bio je to album koji je definitivno promijenio apsolutno svu moju percepciju popa, rocka, swinga, soula, funka i jazza. Kasnije je sve, zapravo, bila nadogradnja i prihvaćanje Stinga kao glazbenika i umjetnika koji apsolutno ima svoj glazbeni izričaj i kojeg krasi izuzetna osobnost i originalnost. To bi možda bila i glavna karakteristika albuma "The Bridge", kojeg je 19. studenog objavila izdavačka kuća A&M Records.

E sad, tempirati izlazak albuma kada su vani ili izlaze albumi Adele, Coldplaya, Eda Sheerana i, nećete vjerovati, novi studijski album kojeg je objavila i potpisala grupa ABBA, u ovo predbožićno vrijeme, to si može samo dozvoliti ex-policajac Sting, kojeg apsolutno nije briga, niti ga zanima tko koliko prodaje, vrijedi i znači, a niti tko je koliko popularan i poznat. Za njega sve je to debeli "background", sve što radi Sting to čini iz čiste ljubavi prema onome što voli, što ga veseli i što mu pričinjava zadovoljstvo.

Bivši "policeman" laganini je objavio svoj 14. samostalni album, kojeg krase apsolutno briljantne pjesme, obogaćane posebnom, uzvišenom glazbom i obavijene njegovim duboko senzualnim vokalom, uz sjajan prateći bend. Ma, doista svima svaka čast, jednostavno su sjajni! No, tako nešto možete i očekivati nakon petogodišnje studijske stanke, glazbenik se jednostavno zaželi svega i potom su posljedice više nego izvrsne.

"The Bridge" je apsolutno sjajan studijski album, koji nam donosi potpuno novi glazbeni sadržaj. Naravno, i ovaj album je napisan i snimljen u godini globalne pandemije i otkriva kako i osobe poput njega itekako razmišljaju o osobnom gubitku, razdvajanju, poremećaju, zatvaranju te društvenim i političkim previranjima, čiji smo svakodnevni svjedoci. Sting to sve objašnjava na ovaj način: These songs are between one place and another, between one state of mind and another, between life and death, between relationships. Between pandemics, and between eras – politically, socially and psychologically, all of us are stuck in the middle of something. We need a bridge.

Koliko se to može isčitati, ovaj album je “eklektičan”, a to znači da spaja i miješa razne stilove ili "posuđuje" fragmente jednog umjetničkog pravca i spaja ih u drugim glazbenim žanrovima. Na albumu "The Bridge" to, konkretno, znači crpljenje inspiracije i fuzioniranje svega što možemo naći u rock n’ rollu, jazzu, klasičnoj glazbi i folku.

Sve to su sjajno uobličili vrsni glazbenici koji su sudjelovali u snimanju i nastanku ovog albuma, a to su: Dominic Miller (gitara), Josh Freese i Manu Katché (bubnjevi), Branford Marsalis (saksofon) te Martin Kierszenbaum i Fred Renaudin (klavijature). Tu su i sjajni back vokali: Gene Noble, Jo Lawry, Laila Biali i Melissa Musique.

Na albumu nalazi se deset pjesama, a budući da se ovdje radi o tzv. "deluxe edition" ovaj CD donosi nam još tri bonus pjesme, od kojih je jedna legendarna  "(Sitting On) The Dock Of The Bay". Kako se pjesme redaju, tako vrlo spontano i postajemo svjesni da je ova glazbena priča doista jedinstvena.

PREPORUKA

Gordon Matthew Thomas Sumner vratio se u top formu sa svojim najboljim svestranim solo albumom još tamo od "Mercury Falling" iz 1996. Stingov najnoviji album "The Bridge" doista gradi most od vrhunaca prvog desetljeća njegove solo karijere pa sve do danas, a sve to vrijeme Sting i dalje zvuči nevjerojatno svježe i moderno.
I da, sa svojih 70 godina Sting zvuči dobro kao i uvijek, a slušatelji će samo sjediti i slušati, slušati i slušati i pomalo začuđeno će se pitati gdje je tu kraj? Dragi moji, kraja nema, umjetnik ovakvog kalibra stvara dok može, a kada jednom nestane, iza njega ostaje njegova glazba, koja je ga direktno vodi u besmrtnost i povijest moderne glazbe 20. i 21. stoljeća.

Pjesme namjerno neću apostorfirati, osim jedne. Apsolutni dragulj ove izuzetne kolekcije je "The Bells of St. Thomas", koja je definitivno jedna od Sumnerovih najboljih glazbenih i lirskih skladbi. Dragi moji, pred vama je 45' i 12" čiste uživancije i, stoga, samo ću još dodati: Sting, doista je i super i "cool" što si se vratio!

Yours,
Mladen Lončar - Mike

Hits 1150
My Songs « My Songs Sting Albumi Kronologija

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima