facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Faith In Me


Bookmark

Data

Released Veljača 2016
Format Albumi
Vrsta / Heavy metal
Dodano Petak, 25 Ožujak 2016
Žanr Metal
Length 25:43
Broj diskova 1
Edition date Veljača 2016
Država Srbija
Etiketa Universal Music Digital
Edition details objavljeno: 29.2.2016.; snimano: ALXiN Music
Tags Universal Sequence

Review

Sequence je hardcore/modern metal bend iz Sente, oformljen u jesen 2014. godine. Iza sebe već imaju zavidan broj koncerata diljem regije, a nedavno su izdali prvi album imena „Faith In Me“ pod okriljem poznate izdavačke kuće Universal Music.

Bend na prvu nekim svojim elementima podsjeća na Killswitch Engage, Beartooth ili neke velike veterane hardcorea. Riffovi su izrazito agresivni, a gitare su u niskom štimungu. Ono što je vjerojatno najveća kvaliteta ovog sastava je sposobnost ubacivanja melodioznijih dijelova koji se savršeno stapaju s gore navedenim agresivnijim aspektima koji vjerojatno otvaraju pogo na svakom koncertu.

Najbolji primjer tog spoja je pjesma Riverside koja počinje lagano, a prijelaz prema hardcoreu započinje agresivnim pjevačevim glasom koji je izuzetno kvalitetan i kao stvoren za ovu vrstu glazbe. Pjesme nemaju izražene solaže  i to im je jedini minus, ali izrazito kvalitetne gitare na zavidnom nivou prate bubnjevi i bas.

Pjesma Bloodshed ima i svoj video, a na Matter Of Time gostuje pjevač benda Downstroy što dečki opisuju kao čast, iako su oba vokala jednako kvalitetna. Teško je izvdojiti najbolje od 8 pjesama, koliko ih se našlo na albumu, zato što su sve zaista kvalitetno posložene u svim aspektima, počevši od riječi koje su o svakodnevnim problemima i emocijama koje ih prate – u prvom planu je agresija i zasićenost kalupima današnjeg društva.

Prve dvije pjesme s popisa možda malo više odstupaju kvalitetom (iako će svatko imati svoje favorite) uz naravno Matter Of Time koja je najbolje ostvarenje na ovom albumu. Prva pjesma Scars Of My Brain donosi dozu već nekoliko puta spomenute agresivnosti, ali i pozitivnu poruku na samom kraju pjesme u riječima „I will build myself again“. Čišći vokali se čuju samo na trenutke tijekom refrena, a javlja se i nekoliko lakških sekunda koje se ubrzo ponovno ubrzavaju. Identity ima najbolje izražene dijelove melodične gitare koja se proteže i spaja sa žestokim ostatkom.

Sve u svemu, dečki su iznenađujuće kvalitetno odradili posao s obzirom da im je ovo prvi album i djeluju kao da već imaju puno utakmica u nogama. Svaki ljubitelj metala bi ih trebao barem malo škicnuti jer zaslužuju pažnju, a ono što je najbolje je da su s naših prostora.

Tomislav Kiš

Hits 1275

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42