facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Delicacies


Bookmark

Data

Released Studeni 2010
Format Albumi
Vrsta Electronic
Dodano Subota, 12 Ožujak 2011
Žanr Electronic
Length 1:15:17
Broj diskova 1
Edition date 2010
Država Velika Britanija
Etiketa Delicatessen
Tags

Review

Fine komade elektronske glazbe rade Simian Mobile Disco. Taj fantastični dvojac iz našeg Ličkog Lešća, pardon, Engleske, napravili su odličan album za ples. I zloupotrebu sintetskih droga, ali mi to u SoundGuardianu ne promoviramo.
 
Sad bi ja treb'o nešto napisat o SMD-u, onako informativno, da ih ceo svet razume, jel…
Pa hajmo! Taj dinamični duo čine James Ford (mlađi brat Alana Forda) i Jas Shaw (unuk Georgea Bernarda Shawa). Jas je inače skraćeno od 'Jasmin'. Upoznali su se negdje krajem 90-ih kad su zajedno pohodili partije i maštali o bendu. Trebalo im je nekoliko godina da se malo priberu i sklepaju prvijenac Attack Decay Sustain Release koji mi je baš super album. Ubrzo su postali tama-mata plesnih podija i festivala i prava poslastica svih ribarskih fešti od Londona do Muća. Inače, James Ford je itekakva faca u Engleskoj jer je vrhunski producent i prepoznat ćete ga po razvučenim rukavima pulovera jer ga svi bitniji brit-bendovi vuku za rukav želeći ga za producenta. Frajer je producirao moćni prvijenac Klaxonsa i dva albuma Arctic Monkeysa. I još puno lipih stvari, ali neću nabrajat jer vi za te bendove niste čuli, ja dam bubreg…
 
Dakle, očito se radi o dvojici glazbenika koji jako kuže glazbu pa je i elektro-tehno koji rade itekako za sladokusce. Svi vi koji ste nekada rejvali, a danas mrzite Davida Guettu kao i ja, navalite na Delicacies jer je to delikatan album. Album poslastica. Jas & James su mršavi tipovi, ali jako vole jesti. Toliko vole hranu da su ovaj album posvetili svakojakim egzotičnim jelima koje su probali u životu. Šta'š, Englezi, tove se nemaštovito… Svaka je stvar dobila ime po vrsti jela. Napomena: nema pjesme imena Paštašuta. Svejedno, album je ukusan. Začinjen. Ja sam ga poslušao u komadu, ali baš sjeo i slušao, bez pauze za WC.
 
Već prva, uvodna Aspic (nekakva bljutava želatina od mesa, pitajboga ) otvara apetit. Moćna osmominutna stvar za razvaljivanje zvučnika. Iduća Nerve Salad je duboki, mistični tehno, sa početkom koji podsjeća na iskidani Blue Monday. James i Jas pršte od ideja na ovom albumu: sublimiraju svo znanje o tech-houseu i minimalu i peku najsočniji plesni album u posljednjih nekoliko godina. Tulum, čovječe! Casu Marzu je stvar za propisno isprljat cipelice na plesnom podiju. Prstohvat povijesti plesne glazbe, malo kraftverkovštine, posuli su u Thousand Year Egg. Ne brinite, nećete dobit salmonelu. Isto vrijedi i za Skin Cracker.
Gary Numan se sakrio tu negdje i ima ga u svakom grizu Delicaciesa. I Kraftwerk isto. 
 
Album sadrži i dodatni disk, sa re-aranžiranim i remiksiranim skladbama koje su poslagane kao 50-minutni remix. Dakle, kad jednom stisneš 'play', nema sad majci 'stop'!
 
Ako ikako možete proć pored Markova trga pa u inozemstvo, odite poslušat njihov live-set. SMD su nas posjetili 2009., došli u Rijeku i razvalili nam bubnjiće na Harteri. Vrhunski su parti-maheri pa provjerite ovaj album. Ovo je trenutno vrhunac plesne glazbe i to su momci koji kuhaju trendove. Plešite, plešite na SMD kao da nema sutra!

Autor: Marin Miš
Hits 972
Temporary Pleasure « Temporary Pleasure Simian Mobile Disco Albumi Kronologija Unpatterns » Unpatterns

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma