facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Bush


Bookmark

Data

Released Svi 2015
Format Albumi
Vrsta / Hardcore Rap / West Coast Rap / Retro-Soul / Neo-Disco
Dodano Petak, 12 Lipanj 2015
Žanr Rap
Length 41:13
Broj diskova 1
Edition date Svi 2015
Država Europa
Etiketa Doggy Style Records / i am OTHER / Columbia
Catalog Number 88875070062
Edition details objavljeno: 12.5.2015.; producent: Pharrell Williams; snimano: 2013. - 2015. na različitim lokacijama
Tags Columbia Snoop Dogg Pharrell Williams Doggy Style Records i am OTHER

Review

My name is Snoop Dogg, not to complain…, jedan je od stihova s novog albuma kuma kalifornijskog rapa. Zanimljiva konstatacija, znam da se ja ne bih bunio. Sumnjam da itko bi.

Međutim Bush nije rap album, a hvala bogu, Snoop Dogg je opet Snoop Dogg.

Calvin Broadus, Jr. je ovaj put definitivno povukao najmudriji mogući potez. Nakon igrarija s reggaeom, zaozbiljno se udružio s Pharrellom Williamsom i izbacio veoma dobar, ljetni album.

Snoop si nakon dvanaest studijskih albuma definitivno može dozvoliti eksperimentiranje, tako da prst gore za ovaj trinaesti. Pomak prema funku kao glavnoj noti albuma je savršena stvar za Dogga, koji više definitivno nije u godinama kada bi izigravao furioznog gangstera. No svi znamo priču o dlaci i čudi, tako da nije čudo da je cover albuma sav obojan u zeleno. Bush je funk album nabijen marihuanom, lagodnim životom i lijepim ženama, apsolutno u skladu s titulom godfathera koju Broadus, Jr. nosi.

Vjerujem da je za ovakvo nešto velikim dijelom zaslužan Pharrell Williams, jer se njegov potpis osjeća u svakoj noti albuma. U krajnju ruku, Pharrell potpisuje ili supotpisuje sve tekstove i produkciju.

Cijela priča je super ispričana, ljetno, bez teških tema, definitivno za Snoppovu ili bilo čiju ekipu, roštilj i pivo. Počevši od prve stvari na albumu, California Roll i prozračne usne harmonike Steviea Wondera, pa do meni vrlo dobre vokalne suradnje s Gwen Stefani, na predzadnjoj, Run Away. Album je, ustvari, nošen singlovima Peaches N Cream, So Many Pros i već navedenom California Roll, međutim, ni bilo koja druga, od deset stvari, s albuma nije za odbaciti.

Nadam se da Bush neće ostati samo još jedna inovacija, i da će Snopp Dogg ozbiljnije razmisliti o ulasku u funk vode, te da će suradnja Brodaus/Williams živjeti dugo i sretno.

Goran Božić

Hits 1041
Reincarnated « Reincarnated Snoop Dogg Albumi Kronologija

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42