facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Travanj 2020
Format Albumi
Vrsta / Hard rock / Fusion / Contemporary Pop/Rock / Guitar Virtuoso / Instrumental Rock
Dodano Petak, 30 Listopad 2020
Žanr Rock
Length 46:23
Broj diskova 1
Edition date Travanj 2020
Država Europa
Etiketa Sony Legacy
Catalog Number 19439720872
Edition details objavljeno: 10.4.2020.; producenti: Joe Satriani i Jim Scott; snimano: PLYRZ Studios, Valencia, CA, SAD
Tags Sony Legacy Jim Scott Joe Satriani

Review

Posljednji album Satirania, jednog od najpoznatijih gitarskih virtuozageneracije, "What Happens Next" izišao je 2018., i iskreno, nakon samo dvije godine, pomalo sam bio skeptičan oko kvalitete novoga materijala, no ispostavilo se bez razloga - Satriani nam je s "Shapeshiftingom" donio još jedan odličan album, bez pretjerano mudrovanj, ali opet novitetski nastrojen.

Svirka je oštra, čista, pjesme su koliko i poznate za Satrianijev opus ipak dovoljno različite da bi se svaki ljubitelj možda i nekih različitih žanrova pronašao u u albumu, barem na nekoliko minuta.

Zaista je mnogo načina kako probaviti Satrianijevu glazbu, kako kroz prijašnja izdanja, tako i kroz "Shapeshifting"; koji može biti materijal za tulum, za lagano popodnevno chillanje ili pak meni najdraže - soundtrack za duge vožnje. Psolutno nišpta ne nedostaje, i apsolutno ničega nema previše, no od Joea ne možemo ni očekivati da radi takve pogreške - jednostavne melodične solaže, komplicirane tehničćki dotjerane solaže, od brutalnih do mekanih ritmičkih gitara, sve je to objedinjeno u "Shapeshiftingu" i zapravo kompletna glazba odgovara nazivu albuma. Satriani je shapeshifter za potrebe našeg uha.

Dražen Plukavec

Hits 716
What Happens Next « What Happens Next Joe Satriani Albumi Kronologija

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma