facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Studeni 2009
Format Albumi
Vrsta Alternative rock / Hard rock / Garage rock
Dodano Nedjelja, 04 Rujan 2011
Žanr Rock
Length 1:06:22
Broj diskova 1
Edition date 2009
Država USA
Etiketa SonyBMG
Tags

Review

 

Od same najave ove supergrupe i laici će pod sobom napraviti veliku mlaku sline. Josh Homme iz Queens of the Stone Age i Eagles of Death Metal na gitari i kao glavni vokal. John Paul Jones iz Led Zeppelina na bas gitari, klavijaturima i nekim sporednijim instrumentima. Dave Grohl iz Foo Fightersa na bubnjevima. Može li bolje?
 
Ipak, idealno društvo za koncerte bi lako moglo biti tek zbir imena koji će lako prodavati ulaznice i albume, no ovi momci su ipak više od tog. Njihov album prvijenac je kvalitetno rasviravanje u kojem nijedan od glavnih aktera nije u stražnjem planu, a dovoljna količina instrumentacije predviđa vrhunce vrhunaca na koncertima.
 
Upravo tu leži jedna od glavnih boljki albuma, a to je poneko ignoriranje pjesama u svrhu stvaranja što boljeg okruženja za istu. Carstvo riffova i psihodelije zna zasjeniti pjesmu no provjerena ekipa to zasjenjivanje ipak svodi tek na vremensku oznaku ponekad.
 
Zvuk koji ova ekipa nudi nije ništa revolucionarno i pun je referenci na matične bendove, no isto tako je načičkan i prokleto dobrim stihovima (gdje prednjači završna Spinning in Daffodils) i zaraznim melodijama (gdje je vrhunac Caligulove).
 
Korektnost pjesama Them Crooked Vultures rado razbijaju prosviravanjima, rasviravanjima i usviravanjima. Ideja ne nedostaje. All-star mozgovi puštaju sve zvukove koji su im prolaze kroz glavu i komponiraju ih u same po sebi, vrlo pitke pjesme, istovremeno tako zadovoljavajući one željne ljepljivih glazbenih ideja ali i one nostalgične za davnim vremenima rock psihodelije. U takvim kreacijama zasigurno prednjači Radioheadovo izgubljeno dijete Interlude With Ludes.
 
U Them Crooked Vultures nema imena koja blješte jače od svirki i albuma. All-star ekipa je napravila all-killer-no-filler album. Očekivanja su ispunjena. Želimo još.
 
Ivan Glazer
Hits 539

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma