facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
We Were Here


Bookmark

Data

Released Rujan 2013
Format Albumi
Vrsta / Folk-rock
Dodano Subota, 06 Prosinac 2014
Žanr Rock
Broj diskova 1
Edition date Rujan 2013
Država Europe
Etiketa Cooking Vinyl
Catalog Number COOKCD581
Edition details Produkcija: Turin Brakes i Ali Staton
Tags Turin Brakes Cooking Vinyl

Review

Englesku skupinu Turin Brakes, čiju okosnicu čine Olly Knights i Gale Paridjanian, javnost je upoznala 2001., kada su debijem ‘The Optimist’ vrlo kvalitetno (i optimistično) ugazili na teren dotad uspavane britanske folk scene. Snimili su otad još četiri albuma, ali sve do prošle godine nisu snimili podjednako dobar set pjesama. ‘We Were Here’ ime je novog albuma kojim su Turin Brakes odlučili svijetu pokazati svoje aspiracije prema psihodeliji, koja se na prirodan način uklopila u zvuk grupe na koji smo naučili.

Što se promijenilo od posljednjeg, tri godine starog "Outbursts"? Osim blagog odmaka u samom zvuku, Turin Brakes zvuče zrelije i fokusiranije, a i produkcija je daleko bolja: čini vam se kao da vas je grupa okružila s gitarama te sviraju i pjevaju samo vama. Nema šumova, nema krčanja, gitare zvuče odlično, a vokali su razgovijetni i izbalansirani u odnosu na instrumente. Sve to čini i slabije stvari ugodnijima za slušanje, no takvih baš i nema puno ovdje…

Dvanaest pjesama pametno je posloženo na albumu: ‘Time and Money’ i ‘We Were Here’ nisu najbolje pjesme na albumu te su pomalo ziheraške, no dostojno otvaraju album. Sljedeće dvije, ‘Dear Dad’ i ‘Blindsided Again’ zato su vrhunac albuma, pružajući najdublji uron u psihodeliju koji su Turin Brakes ikad izvršili, naročito kod potonje gdje sjajno evociraju najbolje od Pink Floyda Gilmourove ere. Valja izdvojiti iwhite soulomi funkominspiriran singl ‘Guess You Heard’ i lijepu ‘Sleeper’.

Klasični folk brojevi ‘Inbetween’ i ‘Goodbye’ te sanjiva ‘Erase Everything’ ostavljene su za kraj albuma ‘We Were Here’ koji je najavljen tiho, no spreman je osvojiti svakog tko mu da priliku, jer se radi o nešto manje od sat vremena pretežno jednostavne, ali ugodne folk-psihodelije koja se sluša i više puta zaredom i kojoj ćete se uvijek rado vratiti.

Filip Katić

Hits 548
Outbursts « Outbursts Turin Brakes Albumi Kronologija

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42