A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Srpanj 2013
Format Albumi
Vrsta Modern blues
Dodano Ponedjeljak, 13 Rujan 2021
Žanr Blues
Length 53:47
Broj diskova 1
Edition date Srpanj 2013
Država SAD
Etiketa South Blossom Records / Blind Raccoon
Catalog Number 5638028648
Edition details objavljeno: 16.7.2013.; izvršni producent: Tommy Z
Tags Blind Raccoon Tommy Z South Blossom Records

Review

Zbog moje principijelnosti možda nekada i malo kasnim s objavama svojih tekstova o pojedinim albumima. Naime, ako je 'street date' recimo 16. srpnja, onda držim da nije fer ići ranije s objavom, a EKSKLUZIVA se postiže i samim datumom objave albuma ili koji dan kasnije. Znam, mnoge web stranice, tiskovine, specijalizirane web stranice i magazini doslovno se utrkuju tko će prije objaviti neku recenziju. Ukoliko me promotivna ili diskografska kuća zamoli da ne objavljujem svoje tekstove prije tog datuma, ali niti da ne puštam pjesme s predmetnog albuma, onda je doista, najmanje što mogu učiniti, da poštujem tu zamolbu.

Album Sometimes objavila je jučer South Blossom Records. Promotivna kuća Blind Raccoon iz Memphisa, materijale je dostavila na vrijeme, ali jučerašnji album dobio je prednost jer je materijal ipak stigao ranije. No, uvjeren sam da se ništa nije dogodilo što moj tekst ide 24 sata nakon službene objave albuma Sometimes, glazbenika/gitarista i pjevača Tommya Z-a.

Uvijek mi je najbolje kada u neki osvrt idem rezervirano, krećem oprezno i polako, a onda vidim da je cijeli pristup apsolutna pogreška. Potom me hvata smijeh jer nisam uspio doći do treće pjesme po redu a već je mojim tijelom tekla rijeka ugode i onih nama, koji slušamo albume itekako poznati osjećaji i potom sve maske padaju i pojavljuje se onaj JA , kojeg itekako dobro poznajem.Nema tu glume, ako je nešto dobro, onda je to dobro, atraktivno i točka. Uvijek sam se čudio kako neki uvaženi kritičari, pišu sa neke 'visine' o svemu pa čak ni no što je toliko evidentno dobro i efektno, oni cijene kao dobro, o.k. i tome slično. Kao da ta kvazi 'skuliranost' njima daje na važnosti. Osobno, držim da mi je puno snažniji i efektniji doživljaj ako i sam osjetim kada čitam nečiji tekst da se recenzent oduševljava onim što čuje.

Kako ni sam nisam do sada slušao Tommyja Z. ovaj njegov album istinsko je otkriće i nadahnuće. Iako će mnogi reći to smo sve već čuli na neki način to je i točno, ali u svakoj od deset pjesama Tommy svojim inventivnim gitarističkim rukopisom doslovno inervira svaki djelić vašeg unutrašnjeg bića. Bilo bi sada dobro spomenuti i Greena i Hendrixa, i Claptona i sve one druge gitariste bandova, koji su obilježavali najbolje godine kada je u pitanju moderna glazba. Toomy Z. svojim modernim pristupom itekako je donio osvježenje na trenutnu blues scenu.

Sin vijetnamskog veterana već na svom drugom studijskom albumu donosi nam ugođaj, kakvog bi svatko od nas htio povremeno čuti i uživati u svemu tome. Duboka osjećajnost, osjetljivost i spoznaja želja slušateljstva itekako doprinosi da ovaj album zvuči tako nadahnuto, tako u krajnju ruku efektno, a sad neka slušatelji procijene.
Sedam originala i tri covera nudi nam Tommy Z. zajedno sa svojim pridruženim članovima banda, oni su: Frank Reino, Jerry Livingston i Walter Riggo (bas), Damone Jackson (bubnjevi), JJ Moscato (klavijature), te puhači : Sam Guarino, Barry Arbogast i Gil DeBrasse.

Kako je moderni blues itekako atraktivan i dojmljiv, snažno djeluje na cijelo biće slušatelja, Tommy to jako dobro zna i zato udara tamo gdje 'najviše boli' i naravno, to ima efekta, to ima svojih čari i pozitivni bodovi samo se slažu…jedan na drugi.

Otvarajuća Roger That u vojnom žargonu znači razumio i znak je za čistu i jasnu poruku pametnog rasuđivanja. Odlučno funkiranu Howlin' Wolfovu 300 Pounds of Joy Tommy tako znalački pretapa u 200 Pounds of Joy i zatim naglo prelazi u ogoljelu bluesčinu Johnny 'Guitar' Watsona Gangster of Love . Ozbiljnu i nježniju stranu već čujemo u Eric Claptonovoj Old Love. Instrumental Snooty Funk oduševiti će Vas svojim bas linijama i efektnu pratnju bubnjeva. Livin’ in a Blue State čini mi se kao normalna posljedica i slijed stvari koju očekuje svaki onaj, koji voli ovaj efektni blues stil.

So Tired of Being Lonely pravi blues, koji kao da nam dolazi sa West Side of Chicago, nešto tako efektno, punokrvno i snažno da jednostavno …'boli glava'

I Got Your Back još jedna izuzetno efektna i dojmljiva skladba, kojom Tommy Z. itekako dominira uz prateće glazbenike. Na ovu pjesmu nastavlja se naslova Sometimes iza koje slijedi itekako razuzdani booogie, Tommy' z Boogie nema se tu što objašnjavati, već samo poslušajte nekoliko puta za redom osjetiti ćete tu sjajnu nepredvidljivost.

Iako u EKSKLUZIVNOSTI kasnim samo 24 sata, držim da smo među prvima u Europi, koji donosimo informaciju o ovom odličnom albumu. Sometimes - Tommy Z. je album koji je praktično dobar za svaku prigodu…. i kao takav uvijek će za njega biti mjesta, kako u mojim uređajima, tako i u mojim budućim playlistama u emisiji BLUES ZA VAS.

I opet evo nekoliko citata vezanih uz ova al bum i ovog glazbenika:

I just received the newest recording, Sometimes, by Tommy Z and it's killer!! First I've got to tell you that I wasn't earlier familiar with Tommy's work and if you aren't, it's high time!..flaming white hot and readily fills the void for original hot guitar riffs that have been missing for a lot of years now. Here's a recommendation from me, Buy this! Don't wait to find it used on ebay! This is a great cd! - Bman, Bman's Blues Report

Rockin' blues and funky grooves with an intensity that keeps you right on the edge of your seat. - Chris Vachon, Roomful of Blues

A superior guitarist.... A superior artist with plenty of potential. - Bruce Iglauer, Alligator Records

Tommy Z combines extraordinary instrumental and vocal excellence with unwavering commitment to the unparalleled expressiveness of the blues. The result is a cathartic musical experience celebrating the joys and sorrows of life with unforgettable aural images. - Dave Rubin

Mladen Lončar - Mike

Hits 386
Tommy Z Albumi Kronologija Blizzard Of Blues » Blizzard Of Blues

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici