A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Svibanj 2021
Format Albumi
Vrsta Modern Electric Blues
Dodano Ponedjeljak, 08 Studeni 2021
Žanr Blues
Length 43:58
Broj diskova 1
Edition date Svibanj 2021
Država SAD
Etiketa Samostalno
Edition details objavljeno: 4.5.2021.
Tags Patty Tuite

Review

Prošla su već puna četiri mjeseca, a evo, tek sada pred vama se našao još jedan sjajan album, "Consider This", izvrsne Patty Tuite. Album je objavljen u vlastitoj režiji uz svjetsku radijsku promociju Franka Roszaka.

U malo više od 44' svi vi koji volite ovaj glazbeni žanr dobiti ćete pravu porciju odlične svirke, izvrsnog pjevanja i sjajnog blues ugođaja. Naravno, tu Patty nema ama baš nikakvog problema, Patty u svemu tome pliva ko' riba u vodi i, priznajem, sjajno nas drži u permanentnoj neizvjesnosti, tipa, hoće li to izvesti i kako. A potom svima postaje jasno da ona samo pliva i ide naprijed, nije ju briga za ono što je bilo, već samo i stalno gleda da se smjesti u nekoj glazbenoj priči poput ove i naravno, ona to i čini bez imalo razmišljanja. Moram im se nekako približiti i samo postati dio ove jedinstvene glazbene priče.

Patty Tuite je američka glazbenica koja je itekako duboko zagazila u "roots" glazbu, koja je toliko raznolika, prpošna, razigrana i lijepa u toj svojoj očiglednoj jednostavnosti. Nekako mi se čini da je ova glazbenica, multi-instrumentalistica zapravo i morala snimiti album poput ovog. Album "Consider This” demonstrira kako se treba nositi s ovakvim glazbenim sadržajem punim autorske snage i nepatvorene osebujnosti.

Patty je svoje glazbeno biće produhovila nevjerojatno snažnim utjecajima Bonnie Raitt, Elle Fitzgerald, Ette James i Susan Tedeschi, koji su potom samo nestali i pretopili se u jedinstveno i originalno glazbeno stvaralaštvo ove doista izuzetne glazbenice. Osobno, baš zbog toga joj "skidam kapu", jer je ostala svoja, originalna i jedinstvena. Patty nam svojim pjesmama donosi istinsku čistoću, iskrenost i apsolutnu prosvjećenost, kako sebe kao autorice, izvođača, tako i samog slušateljstva. Ili, jednom riječju, SJAJNO!

Osobno, svakom imalo ozbiljnijem pokloniku ovog glazbenog žanra od srca preporučam album "Consider This" Patty Tuite. Nema nikakve sumnje, pred vama je album istinskog nepatvorenog blues ugođaja i atmosfere koja samo teče. Stoga, straha nema, što prije osigurajte svoj primjerak i prepustite se snažnom "blues feelingu" kojeg je samo tako stvorio i osigurao njegovu prisutnost od prve do zadnje sekunde sjajni Grammyjevac Paul Nelson.

Mladen Lončar - Mike

Hits 758

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Ikone simfonijskog metala u Tvornici


Tv Eye održali koncert u karlovačkom Stardustu


Moć punk/metal buntovništa u Tvornici


Clan of Xymox u Močvari


Urban&4 oduševili u Balama


Galerija fotografija: Pavel u Dugoj Resi


Galerija fotografija: Rebel Star u Movčari


Zdenka Kovačiček nastupila u Petom kupeu


Špirologija Trio u Klubu Komedija promovirao album "August... Rhythm changes"


Yann Tiersen u Tvornici: Kerber - spajanje svjetova


Galerija fotografija: Cryptopsy, Atheist, Serpentslain, Almost Dead


ABBA SYMPHONIC oživio najuspješnije hitove grupe ABBA


Brkovi u riječkom Pogonu kulture


Studio 54 Tribute na jednu večer preselio Manhattan u Zagreb


Dajte nam kruha i metala


M.O.R.T. + Radagast nastupili u rasprodanoj Tvornici Kulture


Sjajan početak ovogodišnje Jazz.hr sezone


BluVinil uspješni u Tvornici kulture


Galerija fotografija: Kandžija + Bvana Herbalajzer i Džezeri iz Lagune @VIB


The Dire Straits Experience podigli na noge ispunjeni Lisinski