facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Prekid programa


Bookmark

Data

Released 2004
Format Albumi
Vrsta Rock
Dodano Utorak, 19 Travanj 2011
Žanr Rock
Length 42:29
Broj diskova 1
Edition date 2004
Država Hrvatska
Etiketa Dallas Records
Edition details Producent: Denis Mujadžić - Denyken.
Tags

Review

Ovo je Vatrin treći album, i još k tome izašao prošle godine, ali avaj čitatelju dragi ovdje se nalaze neslućeni dragulji u obliku dvije bonus stvari; jedan mix i jedan remix. Vatra su četiri pripadnika jačeg spola i jedna pripadnica nježnijeg (netko bi rekao i slabijeg, ali glađih nogu) iz Virovitice. Frontmen Ivan Dečak, autor svih tekstova obožava nakit i nemože bez njega, možda se baš zbog toga traži backstage propusnica više?

Inače svirali su u Tvornici prije par dana na velikom koncertu za borbu protiv AIDS-a i baš sam stigao na pola njihovog seta i zaključio da razlika između njih i recimo Crnog perja u artističkom smislu jest da Crno perje radije svira obrade pa ljude ne glave lošim autorskim stvarima, a opet i ipak Vatra se bolje oblači.

Jedan moj prijatelj izjavio je da je u biti postojanje bendova tipa Vatra opravdano jer omogućuju izbor pa ako vam se ne sviđaju oni, uzmete neki drugi album tako da im je zakon velikih brojeva opravdao egzistenciju.

Druga stvar je lirika i ogromna fascinacija pokojnim bendom pokojnog Milana Mladenovića. Recimo, i Massimo i Damir Urban tehnički slično pjevaju, a Damir Urban i Ivan Dečak imaju sličnu tehniku pisanja pjesama sa sličnim motivima. Jedni bi rekli srednjoškolska poezija, drugi bi rekli emo-core za depresivne gimnazijalke, ja samo kaže da to Urban radi puno bolje…

Ipak jedan stih je točan i ima primjenu u vanjskom svijetu: Uz nikotin i alkohol brže prolazi vrijeme. Producent je inače Denyken.

Antonio Hadrović

Hits 1733
Vatra Albumi Kronologija Sputnik » Sputnik

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma