A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Parallaxis


Bookmark

Data

Released Studeni 2020
Format Albumi
Vrsta Blues rock / Prog-rock / Fusion / Progressive Rock
Dodano Utorak, 05 Siječanj 2021
Žanr Pop-Rock
Length 1:15:40
Broj diskova 1
Edition date Studeni 2020
Država Europa
Etiketa vodatrio.pl
Catalog Number -
Edition details objavljeno: 4.11.2020., snimano: u živo 21.6.2020., Dworek Białoprądnicki, Kraków
Tags Voda vodatrio.pl

Review

Moji prvi kontakt s bendom Voda dogodio se 3. studenoga prošle godine i od tada stalno razmjenjujemo e-mailove. Voda je rock trio koji na vrlo osobit način izvodi ono što stvaraju. Pred vama je njihov tonski zapis snimljen uživo 21. lipnja prošle godine i već nakon prvog preslušavanja materijala odlučio sam da ih valja prezentirati.

Album je nazvan "Parallaxis" i izdanje sadrži CD i DVD pa tako možete steći kompletnu sliku o čemu se ovdje radi. Alfa i omega benda je multiinstrumentalist Radek "Rad" Kopeć (gitara, vokali, klavijature), koji je zajedno s Lukaszom Piekarniakom (bubnjevi) još tamo 2014. osnovao bend u kojem danas kao basist djeluje Mikolaj Spendel. Ova trojka dolazi nam iz Poljske, iz Krakówa, i doista, onako na prvu, nikada ne biste pomislili da bend svojom svirkom ne dolazi iz, primjerice, Velike Britanije ili pak preko "velike bare". Ova trojka svojom svirkom u najmanju ruku izaziva svojevrsni respekt jer ako ste imalo ozbiljan poklonik moderne glazbe, na ovakvu prezentacijsku formu nećete se sigurno oglušiti.

Njihova glazbena fuzija pomalo me podsjeća na nekadašnje bendove tipa Omega i njima sličnih. Ali jednako tako bliski su glazbenim radovima Wishbone Ash, Focusa i opet njima sličnih bendova. Naravno, u njihovoj glazbi itekako su izraženi elementi hard, psihodeličnog, progresivnog rocka i, naravno, sve to itekako dobro zvuči.

Ekipa vrlo samouvjereno i opušteno izvodi svoju glazbu i ne ustručava se nastupati gdje god ih se pozove i to su i činili, osobito u Velikoj Britaniji, sve do pojave ove boleštine, kada su jednostavno morali odustati od svega i vratiti se doma.

Publika je jako dobro prihvatila njihovu glazbu i bend je stvorio dosta brojnu bazu fanova i doma ali i izvan granica Poljske. Naravno, njihova prezentacijska forma je daleko od bilo kakve komercijale i tim više je jedinstvena i zanimljiva publici koja voli kvalitetnu glazbu i svirku.

S uistinu velikim zadovoljstvom predstavljam vam ovu trojku koja dolazi iz Krakowa i u svojoj glazbenoj ponudi imaju dosta toga za ponuditi. Na nama je u stvari u kojoj mjeri ćemo sve to doživjeti i prihvatiti. Osobno, nakon višekratnog preslušavanja pristiglih materijala, postalo mi je jasno da ova trojka ima svoju priču, da ima svoju prezentacijsku formu i da ova ekipa itekako ima što za ponuditi.

Mladen Lončar – Mike

Hits 1290

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima