facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Visual Sound Theories

Bookmark

Data

Released Rujan 2007
Format Video
Vrsta Rock / Art Rock / Industrial rock
Dodano Petak, 16 Rujan 2011
Žanr Rock
Broj diskova 1
Edition date Rujan 2007
Država SAD
Etiketa Red Int
Tags

Review

Jednom od najvirtuoznijih gitarista danas, van serijskom i planetarno poznatom Steve Vai-u izdavačku kuća Sony objavila je DVD pod nazivom Visual Sound Theories, bio je to pravi doživljaj u audio i vizualnom pogledu. Visual Sound Theories je video zapis i svojevrsno objedinjeno izdanje dvostrukog CD-a Sound Theories Vols. 1-2 gdje je prikazan njegov rad sa The Holland Metropole Orkest te na koji način su zajedno prezentirali glazbu. Naravno, tu su zastupljene već svima poznate skladbe sa ranijih albuma, npr. sa Passion and Warfare (Answers, Liberty, For the Love of God) i Real Illusions: Reflections (Lotus Feet).

Posebno uživanje pružaju nam dvije zadnje teme Shadows and SparksiFrangelica, Pts. 1-2plus Bledsoe Bluvd, koja je jedna od dodanih izvedbi. Tu kompozicije izvodi sam orkestar bez Vaia uz dirigentsku palicu Dick Bakkera. Cijeli projekt je izuzetno audio i video opremljen i svojim tehničkim referencama zadovoljiti će i najizbirljivije poklonike dobrog zvuka i slike. Obzirom da sam i sam nazočio njegovom koncertu održanom 14.studenog 2005., dakle, prije gotovo pune dvije godine u sjećanju su mi još uvijek svježe refleksije od tog zaista izuzetnog glazbenog događaja.

Steve Vai kao učenik velikog učitelja Joe Satriania, tim je koncertom, kao i u ostalom i ovim predmetnim, dokazao da je raritetan primjer izuzetnog glazbenika. S druge pak strane uopće ne treba čuditi ovo njegovo insistiranje na kolaboraciji sa orkestralnom glazbom, jer ako se sjećate veliki mentor Vaia bio je legendarni Frank Zappa. Upravo je Frank Zappa jedan od idejnih začetnika i glavnih animatora kada je u pitanju kolaboracija orkestralne glazbe i rocka.

DVDom Visual Sound Theories, Steve Vai je po tko zna koji puta potvrdio što je njegovo poimanje i vizija glazbe, koju prezentira, a to je "strašni i agresivni" spoj gitare kao primarnog instrumenta i svih ostalih kombinacija raznih pravaca u modernoj glazbi danas.

Ovaj raskošni DVD snimljen je u De Oosterpoort – Groningenu u Nizozemskoj 2. srpnja 2005.

Na DVDu imamo bonus dodatke koji uključuju: orkestralnu izvedbu Bledsoe Bluvd, snimke što se događalo u backstageu, intervju sa Steveom, te njegovi komentari. Zaista bogato opremljen DVD. Moram priznati da smo u nekih 130-tak minuta snimljenog materijala dobili jako puno. Naravno i ponovo napominjem da mi je još uvijek svježe sjećanje na njegov zagrebački koncert u kojem smo dobili izuzetno puno i bili smo naprosto preplavljeni ogromnim glazbenim "tsunamijem". Glazbenik njegovog kalibra, nije ni u jednom trenutku skrivao to oduševljenje i to je bilo zaista simpatično s njegove strane.

PREPORUKA:
DVD Visual Sound Theories ni u kojem pogledu neće Vas razočarati, dapače jedino možete biti ugodno iznenađeni i bez ikakve prisile posvetiti ćete mu jako puno svoga slobodnog vremena. Zaista ugodno osvježenje na izdavačkoj ponudi današnje rock scene.

Mladen Lončar - Mike

Hits 1517

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma