facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Leisure Seizure


Bookmark

Data

Released Lipanj 2011
Format Albumi
Vrsta Indie rock / Alternative/Indie Rock / Alternative Pop/Rock / Indie Electronic
Dodano Utorak, 20 Rujan 2011
Žanr Rock
Length 47:24
Broj diskova 1
Edition date 2011
Država UK
Etiketa Island Records, Universal Island Records
Catalog Number 276 944-0, 276 944-0
Edition details Datum objave: 6.6.2011.; Produkcija: Tom Vek; Snimano: 2010. London
Tags

Review

Thomas Timothy Vernon-Kell poznatiji kao multiinstrumentalist Tom Vek je izbacio svoj drugi album pod nazivom Leisure Seizure. Tom Vek je talentirani glazbenik koji zadnjih deset godina radi s glazbom u raznim eksperimentima, koji ponekad imaju veći naglasak na elektro/rock/experimental glazbu koja više zvuči za klupsku atmosferu. S druge strane, njegov rad niti ne čudi zbog toga što je iz Londona, a tamo mnogi glazbenici kombiniraju razne stilove glazbe da bi dobili zvuk koji je danas prepoznatljiv i koji jasno odaje o čemu se radi.

Album Leisure Seizure se sastoji od dvanaest pjesama, specifičnih na svoj način, ali jasno prateći trend glazbenika Velike Britanije koji njeguju pop/elektronsku glazbu koja se kombinira sa drugim stilovima. Od elektronskog se može prepoznati synth zvuk koji se provlači kroz pjesme. Mnoge bi mogla zavarati misao da su kod nekih pjesama bubnjevi programirani ili odrađeni na ritam mašini, iako kod slušanja albuma sve je odsvirano „uživo“, iako na elektronsko programirani zvuk nailazimo u pjesmama Someone Loves You i  Close Mic'ed. Snimanjem dio po dio dolazi do izmjenične igre instrumenata. U onom pravom kontekstu album više donosi alternativniju stranu glazbe u svemu tome, unatoč stilovima koji se provlače kroz njega. Žestoko distorzirane gitare, synth melodije, ritmična zaraznost bubnja, sve je to dio albuma koji je Tom Vek kao multiinstrumentalist napravio dosljedno po svome.

Single koji je izašao kao najava albuma A Chore glazbena poslastica koja može postati dio svakodnevnice svakgo slušatelja. Glazbeno koncipirana tako da se osjeti prizvuk dubstep ritma koji je komponiran s atmosferičnijom okolinom ostalih isntrumenta, a kao melodija opet prevladava synth, koji na polovici pjesme dolazi do dijela koji više tjera na ples. Uz A Chore, pjesma We Do Nothing također je stvar koju treba obavezno poslušati. Pjesma u sebi vuče jedan alterntive/pop prizvuk, na način i ideju Toma Veka. Također pjesma koja djeluje zarazno sa ovog albuma je pjesma A.P.O.L.O.G.Y..

Tom Vek na drugom albumu ostao je dosljedan radu prvoga albuma. Fanovi UK glazbene scene i njihovih radova koji su ostavile trag u glazbi će zadovoljiti svoj apetit ovim albumom. Ono što je pozitivno kod albuma što vrlo lako može osvojiti svakoga slušatelja, jer album ima „ono“ nešto, i definitivno bi mogao ući na ljestvicu top 10 albuma 2011-te. Preporuka je poslušati cijeli album, a na slušatelju je da otkrije nešto sasvim novo, u jednu ruku originalno, a s druge strane dosljedno trendu.

Matej Devčić

Hits 1510

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma