facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Two Matchsticks

Bookmark

Data

Released Srpanj 2011
Format Albumi
Vrsta Indie pop / Alternative/Indie Rock / Alternative Pop/Rock / Indie Folk / Alternative Singer/Songwriter
Dodano Petak, 23 Rujan 2011
Žanr Rock
Length 38:07
Broj diskova 1
Edition date 2011
Država US
Etiketa Barsuk Records
Catalog Number BARK111
Edition details Datum objave: 7.7.2011.; Snimano: Austin, TX. Mixed at Resonate. Mastered at Terra Nova Digital Audio, Inc.
Tags

Review

The Wooden Birds su bend iz Austina, iz Teksasa, koji svojom glazbom oslikavaju jedan drugačiji svijet. Njihove akustične skladbe odišu drugačijim i pomalo raznovrsnim tonom svega onoga što se oko njih dešava, a s druge strane jasno prezentiraju svoje putovanje unutar inide rock i akustičnog žanra. Vokali Andrew Kenny i Leslie Sisson svojim interpetacijama krase i ovaj drugi album koji su izdali, a ekipa koja je sa njima na turneji im također pomaže da on zvuči što bolje. Ovaj drugi album, Two Matchsticks oduševljava kao i prethodni uradci. Akustično koncpirian, voaklno potpomognut gore spomenutim dvojcem, lirički dobro koncipiran, ostavlja dojam jednog alternative folk žanra, možda i više nego što ih stavljaju u ladicu akustičnog indie rocka. Zbog čega je album poseban i tako dobar? U nastavku sve o tome, i zašto The Wooden Birds i album Two Matchsticks vrijedi poslušati.

The Wooden Birds na albumu Two Matchsticks zbilja nemaju loše pjesme. Uz poneki nedostatak, uspijeli su učiniti da album zvuči slušljivo, pomalo raznovrsno i zanimljivo slušatelju. Vokal Leslie Sisson je ugodan, paše uz ovakav akustični set pjesama dok vokal Andrewa Kennya to upotpunjava, a gitaristički se njih dvojica dobro poklapaju. Album je pun pogodak s njihove strane, jasno prezentira ideju kojom se glazbeno navode i vrlo lako prenose ono što su zamislili. Two Matchsticks je ugodan za slušanje u bilo kojem trenutku, a sve se to može otkriti kroz slušanje dvanaest pjesama na albumu.

Folly Cub zvuči vedro, kako melodijom tako i lirički, uz lagane perkusije u pratnji akustike odlično otvara album. Pjesma Two Matchsticks, u kombinaciji acoustic/electric gitare, zvuči odlično u samoj indie rock koncepciji. Cross My Hearth i Criminals su pogođene, pomalo bržeg ritma i zaigranije pjesme. Company ima pomalo The Beatles atmosferu u dosta sporijem tempu. Warm To The Blade pjesma je tužniji lirički koncipirana, a glazba upotpunjuje sve to laganom melodijom i sporim tempom.

Baby Jeans i Too Pretty To Say Please najbolje prikazuju vokalni odnos i interakciju Andrew Kenny/Leslie Sisson. Struck By Lightning također zvukovno je odlična unutar indie rock koncepcije kao i Two Matchsticks, ono što bi ih do kraja upotpunilo, i što pjesme traže je bubanj. Secrets zvuči više kao akustični pop, dok Be No Lie ima čistu akustičnu rock stranu priče. Zadnja stvar Long Time To Lose It odlično zatvara album, od početka same instrumentalne predigre unutar pjesme pa do samog kraja kada se vokalno uključuju Andrew Kenny i Leslie Sisson.

Sam album na kraju oduševljava. Akustični albumi imaju svoje pozitivne i negativne strane, kao i njihovi izvođači, a malo tko napravi dobru stvar u akustičnom aranžmanu. Aranžman The Wooden Birdsa je zbilja odličan, možda jedini minus je nedostatak malo više perkusija (koriste ih  više u live izvedbama) koje bi držale ritam, ali je album opet vrijedan slušanja. Album preporučam svakome za poslušati, jer jednostavno zvuče vrhunski, odlično, i ovakvo što se u glazbenom svijetu zbilja rijetko čuje, a sve ostalo je naravno, do slušatelja.

Matej Devčić

Hits 376

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42