Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

green day

Green Day i Lou Reed bit će primljeni u Rock And Roll Hall of Fame gdje će se pridružiti imenima poput Nirvane, Elvisa Presleyja, Boba Dylana i The Clasha na ceremoniji koja će se održati 18. travnja u Clevelandu.

Među ostalima koji će ove godine ući u Hall of Fame su i Stevie Ray Vaughan And Double Trouble, Bill Withers, The Paul Butterfield Blues Band i Joan Jett And The Blackhearts.

Osim toga, Ringo Starr primit će nagradu za glazbenu izvrsnost (Award for Musical Excellence), a The "5" Royales dobit će nagradu za rani utjecaj odnosno Early Influence Award.

Green Day će tako postati 48. koji su primljeni u prvoj godini kvalificiranosti. "Morao sam otići u šetnju kad sam čuo tu vijest. Nalazimo se u nevjerojatnom društvu i još uvijek pokušavam to shvatiti. Rock And Roll Hall of Fame sam uvijek smatrao nečim posebnim jer su tamo svi moji heroji", komentirao je frontman Billie Joe Armstrong.

Reed, za kojeg se izglasavalo i 2000. i 2001. godine, postat će time najnoviji glazbenik primljen i kao član benda ( 1996. s Velvet Undergroundom) i sad kao solo izvođač. Tako će se pridružiti Johnu Lennonu, Paulu McCartneyju i Neilu Youngu.

Njujorčanin je konačno primljen zbog "beskompromisnog stava u svojoj umjetničkoj viziji koja je često praćena komercijalnim otkrićima s izazivajućim, eksperimentalnim projektima koji su prvotno zbunjivali i obožavatelje i kritiku samo kako bi bili prepoznati desetljećima kasnije", objašnjeno je.

Preko 600 umjetnika, povjesničara i ljudi iz glazbene industrije biraju tko će ući. Ove godine prilika za glasanjem bila je dana i obožavateljima. Da bi mogli biti nominirani, glazbenici moraju imati izdan album ili singl prije najmanje 20 godina. Među ostalim kandidatima za ovogodišnji ulazak, našli su se i The Smiths, Nine Inch Nails, Kraftwerk, Sting Bi Chic, piše NME.