Novosti
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Rovinj Jazz Festival 2017

Naš cijenjeni glazbenik Oliver Dragojević otvorit će u subotu, 1. srpnja sedmi po redu Rovinj Jazz Festival, koncertom koji će se održati na rovinjskom gradskom parkingu Valdibora.

Čaroban ambijent, s pogledom na more, stari grad i crkvu sv. Eufemije dodatno će uljepšati jedinstveni glas ovogodišnjeg dobitnika Porina za najbolju mušku vokalnu izvedbu. Ova je godina posebna za Olivera jer, uz to što slavi 70. rođendan, obilježava i 50 godina bogate glazbene karijere koja ga je učinila fenomenom pop glazbe. Oliver broji 23 studijska albuma, brojne kompilacije, nagrade struke i publike, zbog kojih uživa povlašteno mjesto na glazbenoj sceni, a iza njega su i koncerti u najpoznatijim svjetskim dvoranama kao što su njujorški Carnegie Hall, londonski Royal Albert Hall, pariška Olympia.

Sredinom srpnja u Rovinj stižu vrsni kantautor Zoran Predin i pijanist Matija Dedić koji će 14.07. nastupiti u prostoru bivše Tvornice duhana Rovinj (ex-TDR). U svom emotivnom i sjetnom izričaju rovinjskoj će publici predstaviti reportoar autorskih pjesama, kao i obrade velikih regionalnih hitova koji su našli svoje mjesto na albumima "Tragovi u sjeti" (2011.) i "Tragovi u sjeti 2" (2016.). Skladbama kao što su "Potraži me u predgrađu", "Sve što želim u ovom trenutku", "Priča o Vasi Ladačkom", "Jesen u meni", "Ti si mi u krvi", publiku će povesti na izlet kroz značajne glazbene trenutke, markacije scene i vremena u kojem živimo.

Iznimna vokalistica Josipa Lisac u Rovinju će, baš kao i dvojac Predin & Dedić, nastupiti u prostoru ex-TDR 22. srpnja. Vokalno superiorna, prepoznatljiva po svojim specifičnim i sjajnim interpretacijama te jedinstvenom modnom izričaju, već 50 godina oduševljava dosljednošću i uvijek novim i zanimljivim načinom izvedbe svojih pjesama. Početak njene samostalne karijere obilježilo je upoznavanje s popularnim rock’n’roll pjevačem i skladateljem Karlom Metikošem s kojim snima svoj prvi profesionalni album, antologijski "Dnevnik jedne ljubavi", koji je 2013. godine proslavio 40. rođendan.

ULAZNICE:
Ulaznice za sva tri koncerta Rovinj Jazz Festivala dostupne su na svim prodajnim mjestima Eventima i online putem www.eventim.hr. Za Oliverov koncert u prodaji su VIP ulaznice po cijeni od 300 kn te sjedenje (nenumerirano) po cijeni od 200 kn. Za koncerte Zorana Predina & Matije Dedića te Josipe Lisac u prodaji su ulaznice za sjedenje (nenumerirano) po cijeni od 150 kn i stajanje po cijeni od 100 kn.



Izvještaji



Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture