Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Queen Bohemian Rhapsody The Original Soundtrack Cover ArtNakon puno nesuglasica i odlaska režisera Singera sa seta, nakon loših kritika kojim je film „Bohemian Rhapsody“ bio zasut prilikom prikazivanja u kinima, kolo sreće se okrenulo. Film je u vrlo kratkom vremenu postao najuspješniji biografski glazbeni film svih vremena (što se tiče gledanosti i zarade), a i nagrade su krenule stizati. I to ne bilo kakve! Dva Zlatna globusa (najbolji film i muški glumac) su potvrdili da „Bohemian Rhapsody“ nije samo ljubimac publike već da su i filmski kritičari počeli cijeniti.

Ove godine nam se sprema pet biografskih glazbenih filmova, a radi se o muzičarima/bendovima Motley Crue (The Dirt), Eltonu Johnu (Rocketman), Lynyrd Skynyrd (Street Survivors), Journey (trenutno bez naslova) i Beatles (također bez trenutnog naslova). Kada se radi o biografskom filmu poznatih glazbenika, naravno da je jedna od najbitnijih stavki – glazba. Pa će vjerojatno sudeći po glazbenom stilu, određeni film privući publiku.
Teško da će publika koja ne voli Motley Crue otići na projekciju tog filma, no, sigurno će biti zanimljivo pogledati priču o bendu s čak četiri velike osobnosti (ili možda bolje rečeno – glam rockere uz koje su se vezali i skandali). Biti će to film o velikom uspjehu i velikom padu glam rockera te dizanju iz pepela. Glavne uloge su: Daniel Webber kao Vince Neil, Douglas Booth kao Nikki Sixx, Iwan Rheon koa Mick Mars i Machine Gun Kelly kao Tommy Lee. Film bi se trebao početi prikazivati početkom proljeća.Drugi veliki biografski film je o Eltonu Johnu – The Rocketman. U režiji je Dextera Fletchera (koji je „dovršio“ „Bohemian Rhapsody“). Eltona Johna će glumiti (i biti glavni vokal) Taron Egerton. Film opisuje slogan „based on a true fantasy“, a što će iz života Eltona Johna biti izdvojeno u filmu, preostaje nam vidjeti ovog ljeta.Imati ćemo priliku pogledati i film o Lynyrd Skynyrd koji će se zvati „Street Survivors“ po njihovom albumu. Radnja filma će se fokusirati na tragediju koja im se dogodila 1977., kada su u avionskoj nesreći izgubili tri člana benda. Film je snimljen još 2017., međutim, nije pušten u distribuciju zbog nesuglasica koje su završile na sudu. Sud je donio odluku da film može u distribuciju, ali se još ne zna datum početka prikazivanja. Budući da se radi o teškoj avionskoj nesreći u kojoj je život izgubio pjevač i tekstopisac Ronnie Van Zant i još dva člana benda, ne zna se ni hoće li današnja postava Lynyrd Skynyrda promovirati i podržati ovaj film.Čeka nas i film o bendu Journey – neimenovaj priči o Arnelu Pinedi. Vjerojatno su svi čuli njihovu pjesmu „Don't Stop Believin'“, a možda rijetki znaju da je Journey povukao rizičan potez 2007., angažirajući Arnela Pinedu za pjevača. Redateljsku palicu je uzeo Jon M. Chu, a biti će to „istinita bajka o pobjedi ljudskog duha“.I za kraj… The Beatles u režiji Dannyja Boylea. Koliko je ovo biografski film i nije jasno, no šuška se da se radnja vrti oko mladog muzičara koji misli da je jedina osoba koja se sjeća The Beatlesa. U filmu bi trebao glumiti i Ed Sheeran. Što će na kraju od toga biti istina – vidjet ćemo, kao i hoće li neki od navedenih filmova zasjeniti priču Freddieja Mercuryja. U svakom slučaju, bit će to par mjeseci zanimljivog filmsko/muzičkog isčekivanja.