Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

siids

Nakon nedavno objavljenog singla i spota 'Feeling' kojim su najavili i svoj prvi studijski album, riječki electro-rock duo THE SIIDS posvetio se pripremi novog live seta, a istraživanje lokacija dovelo ih je u Fužine.

Zapanjujuća, gotovo pustinjska vizura isušenog jezera odličnoj je riječkoj fotografkinji Stelli Mešić bila idealna pozadina za photo shooting, a ista lokacija odabrana je i za snimanje najavljenog live seta.

U međuvremenu, THE SIIDS će sudjelovati na dva morska festivalska događanja. Prvi je na redu Zadar gdje dečki nastupaju u sklopu Derivata (19. srpanj), a nakon toga put ih vodi u matičnu Rijeku gdje su dio Sailor festivala (26. srpanj).

Drugo izdanje riječkog Sailor – Sweet&Salt Music Festivala na jedinstven način spaja znanost, umjetnost i popularnu kulturu u sklopu programa Rijeka - Europska prijestolnica kulture 2020.

Ovo putovanje pod kormilom Damira Martinovića – Mrleta i Ivanke Mazurkijević, za misiju ima učiniti zvuk grada vidljivim kroz inovativnu taktilno-zvučnu skulpturu od zvuka i soli te sve uokviriti festivalom koji će predstavljati biranu selekciju umjetnika pop, rock i elektroničkog predznaka. Isplovite i ove godine na iznimno glazbeno putovanje.